Hlavní obsah

Plzeňský gólman rukuje do boje se slavnou výpomocí

Inspiraci slavným krajanem netají, do boje v novém ročníku extraligy vyráží brankář hokejové Plzně Dominik Frodl s novou maskou, kterou představil na sítích. Na boční straně na ní má portrét Petra Čecha.

Foto: Sport.cz

Dominik Frodl s novou maskou.

Článek

Přání, ať vychytá aspoň tolik nul, jako český brankář v Premier League, Frodla provází do nadcházejících bojů. Přispěl do plejády těch gólmanů, kteří se snaží originálně vyzdobit svoji výzbroj.

Čech se do hokejového prostředí nedostává nově. Před časem byl znovu k vidění v nezvyklé aktivitě na ostrovech. Přiznal, že v mládí to s volbou sportů bylo na vážkách.

Ostatně také Frodl je všestranný. Ne že by se nějak významně proháněl po trávníku, ale zatímco jeho plzeňští parťáci si v létě užívali volna, sám reprezentoval český tým na MS v inline hokeji. V Barceloně ukázal, že mu to jde i na kolečkách. Výrazně přispěl k zisku stříbrných medailí.

Ale teď už má v hlavě jen klasický hokej. A dávno už se musel srovnat s výměnou koleček za brusle, což není zase až tak snadné. „Trvá mi to tak týden. Z koleček na led je jednodušší přechod než z ledu na kolečka, takže mi to pár zápasů zabere," cituje gólmanův komentář k letním aktivitám hokej.cz, zatímco teď už má v hlavě ostré bitvy v Lize mistrů i ty nadcházející v domácí soutěži.

Reklama

Související témata: