Hlavní obsah

Vítěznou euforii provázely obavy o Schilbův kotník. Doslova se svíjel bolestí, říká manažer

Do vítězné euforie českých basketbalistů po brazilském skalpu prosakovaly v Šen-čenu obavy o zdravotní stav nejstaršího z reprezentantů Blakea Schilba, jenž předčasně dohrál 11 minut před koncem s velkou bolestí kotníku. Trochu se na tom zranění podepsal i Barbosův faul, na jehož nohu nešťastně dopadl naturalizovaný Američan v českých službách.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Blake Schilb (vlevo) utkání pro zranění nedohrál

Článek

„Když jsme k Schilbovi přiběhli na palubovku, vypadalo to špatně. Doslova se svíjel bolestí, ta později trochu odezněla. Na střídačce pak nohu poctivě ledoval, dostal i pilulky proti otoku, Teď odjeli s doktorem rovnou z haly do nemocnice na vyšetření, " popisoval v České televize manažer národního týmu Michal Šob a doufal, že kotník není zlomený.

„Všechno nám ukáže až rentgen. Držíme Blakeovi i nám všem palce. Pokud by šlo jen o pohmoždění, určitě se budeme snažit i s fyzioterapeuty udělat maximum pro to, abychom ten podvrtnutý kotník dali ještě nějak do kupy. Moudřejší ale budeme v neděli ráno. Podle toho, jak moc noha oteče, se bude postupovat dál. S výronem by ale šlo nějak bojovat," přibližoval Šob.

Pumprla: Je to asi hodně špatný

Kapitán Pavel Pumprla moc velkým optimistou nebyl. „Je to asi hodně špatný, nemohl na to po utkání ani vůbec došlápnout. Blake není typ hráče, kterého by museli z palubovky odvážet na vozíčku. Zatím noc nevěřím tomu, že do pondělního zápasu s Řeckem bude v pořádku, ale třeba doktoři zvládnou zázrak," připustil.

Schilb, který řadu sezon odehrál v Nymburce, získal české občanství před čtyřmi lety i díky tomu, že měl za partnerku dívkou narozenou v tuzemsku. „Moje české kořeny prorostly hodně hluboko. Baví mě hrát za tuto zem, jsme jejím hrdým reprezentantem," tvrdil Schilb už při odjezdu na MS.

Reklama

Související témata: