Hlavní obsah

Schick po Kosovu: Kdyby zápas skončil dva dva, prosím, stane se. Ale tahle prohra je laciná

neu, KosovoSport.cz

Vypadalo, že jeho gól z 16. minuty nasměruje českou fotbalovou reprezentaci v duelu evropské kvalifikace v Kosovu za vítězstvím. Jenže útočník Patrik Schick musel nakonec s parťáky z národního týmu skousnout trpkou porážku 1:2. „Vzhledem k vývoji ve skupině je to komplikace," zlobil se Schick po sobotním utkání na stadionu v Prištině.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Patrik Schick se postaral o úvodní branku utkání v Kosovu.

Článek

Je porážka velkou sprchou?

Zápas jsme měli vyhrát. Kosovo ale bylo celkově hodně nepříjemný soupeř, bohužel pro nás ze dvou šancí dalo dva góly.

Šlo podle vás o nejhorší výkon pod koučem Šilhavým?

Nemyslím, že by to zase byla nějaká tragédie. Ale měli jsme hrát mnohem odvážněji, něčím je překvapit. Naše hra byla jednoduchá, mohli jsem víc rozehrát po zemi. Na můj vkus jsme oproti předešlým zápasům hráli zbytečně moc nakopávaných balonů.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Jakub Jankto hledá cestu k brance soupeře

Byla klíčovým faktorem špatná produktivita českého mužstva?

Myslím, že ano. Nevybavuji si, že by mělo Kosovo vyloženou šanci. Prostě z těch dvou situací vytěžilo maximum, kdežto my jsme měli ze svých příležitostí získat víc. Celkově ale naše hra nebyla dobrá, dopředu jsme byli jsme čitelní. Z naší strany tam nebyl moment překvapení, žádná skrytá přihrávka.

Domácí zápas rozhodli po rozehraném rohu. Co se přihodilo?

Na signály jsme byli připravení, ale nezachytili jsme dobře náběh. Takový gól je strašně laciný.

Berete za pozitivum alespoň vaši trefu?

Že jsem dal gól je sice hezký, ale porážka mě pořádně štve, je zbytečná. Kdyby zápas skončil dva dva, prosím, stane se. Ale tahle prohra mě strašně mrzí.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Ondřej Čelůstka v hlavičkovém souboji

Vyčítáte si, že jste při přečíslení o dva hráče střílel a nepřihrál?

Čekal jsem do posledního momentu, aby šli obránci co nejvíc k sobě a já mohl přihrát do strany. Odkud by měli kluci víc prostoru ke střele. Bohužel poslední dotek jsem si dal delší, potom už byl stoper blízko. Nejsem si úplně jistý, jestli by případná přihrávka nešla na paty a celou akci bych tím nezabrzdil. Nakonec střela nebyla špatná, chyběl kousek, přitlačit jí víc k tyči.

Vyrovnávacímu gólu předcházela vaše ztráta na polovině hřiště. Byla přihrávka od stopera Čelůstky příliš ostrá?

Byla prudká, navíc nešla po zemi. Snažil jsem se ji zkrotit, vyřešit situaci konstruktivně. Ale asi jsem měl míč prodloužit. Bohužel, byla to chyba. Musíme se teď z porážky oklepat. Naštěstí máme šanci už v úterý v Černé Hoře. Věřím, že si odvezeme tři body, aby situace ve skupině vypadala líp.

Reklama

Související témata: