Hlavní obsah

Neporažený vládce potvrdil dominanci, soupeře uškrtil

Praha

Muž s ledovým pohledem opět předvedl zdrcující tlak a tah na jednu branku. Chabib Nurmagomedov se po téměř roce vrátil do klece a opět zvítězil a obhájil pás šampiona lehké váhy na galavečeru UFC 242 v Abú Dhabí, když ve třetím kole uškrtil Američana Dustina Poiriera.

Foto: Christopher Pike, Reuters

Chabib Nurmagomedov (u klece) obhájil pás šampiona lehké váhy na galavečeru UFC 242 v Abú Dhabí, když ve třetím kole uškrtil Američana Dustina Poiriera.

Článek

Byl doma, fanoušci stáli za ním, rodinu měl na blízku. Otec mu stál přímo u klece, když bojoval a dočkal se další velké výhry. Třicetiletý ruský Orel od roku 2008 jen vítězí.

„Porrier nemá žádné znatelné slabiny, má velký arzenál úderů a výborně se pohybuje v postoji, takže v něm vidím velmi dobrého bojovníka. Čekám těžký zápas, ale jsem připraven," vzkázal obhájce pásu před zápasem.

První kolo: pomalý a opatrný začátek, poté take down a ruská nadvláda, kdy Američan prožil většinu kola nelepený na kleci. Jen se bránil.

Druhé kolo: začátek pro Poiriera, který pár ran trefil a cítil šanci. Jenže poté opět skončil na zádech a bránil se. Nurmagomedov stále jako přísavka a vysával ze soupeře energii.

Třetí kolo: Na začátku chytl Američan gilotinu a šampion byl v problémech, ale zvládl je a do minuty bylo vše jinak. Nurmagomedov chytl Američana hluboko pod krkem a tohle škrcení bylo vítězné.

Šampion obhájil pás a drží si v MMA neuvěřitelné skóre - 28 výher a 0 porážek!

Foto: Mahmoud Khaled, ČTK/AP

Chabib Nurmagomedov (vpravo) v titulovém zápase na galavečeru UFC 242 s Američan Dustinem Poirierem

Reklama

Související témata: