Hlavní obsah

Před čtyřmi roky byl šestkou draftu NHL. Teď prý Zacha opouští New Jersey a míří do Omsku

Praha
Aktualizováno

V Rusku to mají za hotovou věc a že opravdu nejde o novinářskou kachnu, potvrzují i spekulace v zámoří. Dvaadvacetiletý český hokejový útočník Pavel Zacha podle serveru sport-express.ru končí v NHL v New Jersey a míří do Kontinentální ligy do Omsku, s nímž podepsal smlouvu na jednu sezonu. V létě už vyměnilo NHL za KHL šest Čechů.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Zacha v dresu New Jersey.

Článek

Zacha, jehož si Devils vybrali v draftu NHL v roce 2015 jako celkově šestého v pořadí, zatím nedokázal naplno rozvinout svůj potenciál. V uplynulé sezoně zaznamenal v 61 zápasech 13 gólů a 12 asistencí. Celkově v nejlepší hokejové soutěži světa odehrál 201 duelů s bilancí 29 branek 47 přihrávek.

Odchod do Omsku by však neznamenal jeho definitivní konec v NHL. V zámoří totiž uvádějí, že smlouva bude obsahovat klauzuli o možném návratu do NHL, kde na Zachu New Jersey stále vlastní práva.

Generální manažer New Jersey Ray Shero navíc uvedl, že o možnosti Zachova odchodu do KHL ví, ale stále doufá, že se dohodnou na nové smlouvě. "Jeho agent mi o tom (o možném podpisu v KHL) před pár dny říkal, ale jsem optimista, že se do začátku tréninkového kempu domluvíme," sdělil Shero zámořským médiím.

Se Zachou stále počítá, ale dodal: "Jestli je KHL cesta, které dá přednost, pak bude mít zpět do NHL daleko."

Zacha by nebyl prvním českým hráčem, který během letošního léta vymění NHL za KHL. Už před ním zamířili do Čeljabinsku útočníci Tomáš Hyka s Lukášem Sedlákem, Čerepovec posílil obránce Libor Šulák, zadák Andrej Šustr se upsal Kunlunu, bek Jakub Jeřábek se vrátil do Podolsku a útočník Dmitrij Jaškin posílil Dynamo Moskva.

Reklama

Související témata: