Hlavní obsah

Tým světa pro Laver Cup je kompletní. Dokáže tentokrát porazit Federera, Nadala a spol.?

Týmy pro nadcházející ročník Laver Cupu jsou kompletní. Kapitán výběru světa John McEnroe na prestižní akci k Milosi Raonicovi, Johnu Isnerovi, Nicku Kyrgiosovi a Denisu Shapovalovi, povolal Američany Jacka Socka a Taylora Fritze, který nahradí zraněného Jihoafričana Kevina Andersona. „Musíme být strategičtější,“ vysvětloval své rozhodnutí McEnroe, který doufá, že napotřetí už jeho tým evropský výběr porazí.

Foto: Sport.cz

John McEnroe.

Článek

Od 20. do 22. září 2019 se v Ženevě uskuteční třetí ročník Laver Cupu. V předchozích dvou letech prestižní turnaj ovládl tým Evropy, a tak je jasné, že tentokrát mu to výběr světa už bude chtít vrátit i s úroky. John McEnroe se snažil vybrat ty nejlepší a k již dříve známým účastníkům Australanovi Nicku Kyrgiosovi, Američanovi Johnu Isnerovi a Kanaďanům Milosi Raonicovi a Denisi Shapovalovi nyní povolal Jacka Socka s Taylorem Fritzem. Tým světa je tak kompletní.

Jack Sock se představil již v minulých ročnících a McEnroe si ho nemůže vynachválit. „Jsem rád, že se k nám opět připojí. Musíme být více strategičtější. V minulých letech pro nás byla čtyřhra velice důležitá, získali jsme v ní hodně bodů a Jack se na tom hodně podílel. Je to jeden z nejlepších deblistů na světě. Myslím, že by mohl být klíčem k úspěchu,“ vysvětloval McEnroe své rozhodnutí na oficiálním webu turnaje.

V týmu sedminásobného grandslamového vítěze se objeví také nováček Taylor Fritz, který nahradí zraněného Kevina Andersona. „Taylor prožívá vynikající sezonu. Letí žebříčkem. Dokáže hrát s nejlepšími tenisty,“ chválil McEnroe jednadvacetiletého tenistu, který letos ovládl turnaj v Eastbourne a v Atlantě a Los Cabos si zahrál finále.

Výběr kapitána Evropy Björna Borga je již známý delší dobu. Fanoušci se můžou těšit, že spolu opět uvidí legendárního Švýcara Rogera Federera a fenomenálního Španěla Rafaela Nadala, který v neděli vyhrál devatenáctý grandslamový titul. Tým doplní Rakušan Dominic Thiem, Ital Fabio Fognini, Řek Stefanos Tsitsipas a Němec Alexander Zverev.

Blíží se MS v ragby 2019! Kompletní program a kdy sledovat utkání:

Reklama

Související témata: