Hlavní obsah

Šilhavý: Po Kosovu mi bylo blbě, ale ukázali jsme charakter

Podgorica
Aktualizováno

Prosadili se až ve druhém poločase, cíl nicméně splnili. Čeští fotbalisté se v kvalifikační skupině vrátili na druhou příčku a po vítězství v Černé Hoře (3:0) se nemusejí v bitvě o postup ohlížet na jiné týmy. Výhrou odpověděli na kritiku veřejnosti po porážce v Kosovu. „Já takové věci nečtu, neregistroval jsem ji. Vím zprostředkovaně, že byla veliká. Na přípravě jsem o ní mluvil a použil ji před zápasem jako motivaci,“ usmívá se spokojený trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Šilhavý si mohl užívat důležité vítězství.

Článek
Fotogalerie

Jak hodnotíte výhru v Černé Hoře?

Jsem hlavně šťastný, že jsme vyhráli. Anglie doma porazila Kosovo, jsme tedy zase ve hře. Musím klukům poděkovat, ukázali charakter. Po kritice, která se na nás po Kosovu snesla, byl další zápas docela těžký. Cítili jsme, že musíme vyhrát. Podařilo se, s druhým zápasem srazu jsme spokojení.

Jak vám před ním bylo, kdy jste se dostali pod velký tlak?

Samozřejmě blbě... Porážku jsme dlouho analyzovali. Nešlo ji vrátit, ztratili jsme tři body. Věděli jsme, že další zápas musíme zvládnout, situace nebyla ideální. Noci byly krátké, o to těší výhra v Černé Hoře víc. Diváci, kteří od nás přijeli a fandili nám, byli slyšet a zaslouží velkou pochvalu. Nejsou jen fanoušci, kteří nás hanili. Když je vítězná odpověď, snad nás zase vezmou na milost.

Foto: Risto Bozovic, ČTK/AP

Vladimír Coufal nahradil v sestavě proti Černé Hoře Pavla Kadeřábka

Určitě vás těší góly po standardkách.

Jsem rád, že nám vyšly, první gól byl pro výsledek hodně důležitý. Hlavně v Praze jsme na nácvik měli čas a trénovali jsme je. Tomáš Souček je skvělý hlavičkář. Mám radost, že zrovna on se prosadil.

Docela jste překvapil., když místo Kadeřábka nastoupil na pravý kraj obrany Coufal.

Uvažovali jsme o více změnách. Ne že by Pavel Kadeřábek v Kosovu propadl. Jenže zatímco naše aktivita po levé straně směrem dopředu byla slušná, na druhé straně trošku vázla. Proto jsme dali dohromady Coufala s Masopustem a využili jejich klubovou součinnost. Tah nám docela vyšel, oba dva hráli velmi dobře, Maso dal navíc gól.

Nezvažovali jste přitom na jeho místo nasadit Jana Kopice?

Asi jste byli u nás na hotelu, ne? (úsměv) Hodně jsme o něm uvažovali. Jakmile jsme se rozhodli pro Cufa, chvilku jsme u něj na pravé straně opravdu měli i Kopice. Ale kvůli klubové součinnosti jsme se nakonec rozhodli pro variantu s Masopustem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články