Hlavní obsah

Krysy pro krysu! Bývalí fotbalisté Sparty se v derby na Letné mají na co těšit

To bude peklo! Od chvíle, kdy se rumunský fotbalista Nicolae Stanciu vrátil do české nejvyšší soutěže, planou v táboře Sparty vášně. Rozhodl se totiž působit v konkurenční Slavii a fanoušci z Letné mu to nemohou odpustit. S blížícím se derby „S", jež se bude hrát na Letné 22. září, také chystají pro „zrádce", jak někteří rumunskou hvězdu nazývají, drsné přivítání. Těšit se prý ale mají i další hráči, co prošli Spartou a nyní hrají v dresu rivala z Vršovic. Co mají fanoušci v plánu?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šťastný slávista Nicolae Stanciu

Článek

Výzva prezentovaná na webu spartaforever.cz dává tušit, že v rudém táboře nemohou rozdýchat, že některé opory Letenských nyní našli fotbalové štěstí v Edenu, tedy u úhlavního „nepřítele" Sparty. Nikde sice konkrétní jména nepadnou, ale je jasné, že hlavním aktérem, na kterého bude hněv sparťanského kotle směřovat, je Rumun Stanciu. Tomu fanoušci vyčítají, že veřejně vyhlašoval, že bez trofeje z Letné neodejde. Nakonec ze Sparty zmizel, aniž by zvedl nad hlavu nějakou trofej a ještě si to z ciziny namířil do Slavie.

„Sparťani, derby se nezadržitelně blíží. Jak všichni jistě víte, v dresu našeho soupeře se to poslední dobou jen hemží našimi bývalými hráči. Někteří jsou dokonce odchovanci našeho klubu, jeden nejmenovaný hráč se pak ještě nedávno bil do prsou, že bez zisku trofeje ze Sparty v žádném případě neodejde. Neuběhlo ani půl roku a už se fotil v tom nejodpornějším dresu na světe," uvádí se na webu spartaforever.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání s Baníkem

Fanoušci se podle všeho rozhodli dát najevo, že hrát ve Spartě není jen dobře placenou prací, ale klubismus je důležitou součástí fanouškovského života. Vyzývají proto k vytvoření bouřlivé atmosféry, ze které se soupeři rozklepou kolena už před výkopem. „Dejme najevo všem těm, kteří zahodili svou sparťanskou minulost do koše, že u nás nejsou vítáni!"

Co si v rudém táboře o přeběhlících myslí, prý mají fandové doprovodit i konkrétními počiny. „Nakupme v co největším množství plyšové krysy, hady nebo prasata a věnujme je s úvodním hvizdem všem těm, kteří pro „pár špinavých zlaťáků" prodali svou důstojnost. Tuto událost doprovoďme také vzkazy, nápisy, transparenty na adresu našeho rivala a žoldáků v jejich dresu. Fantazii se meze nekladou," uvádí zmíněný web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ještě v retro dresu Sparty

Derby mezi Spartou a Slavií je největším zápasem české fotbalové historie a dá se tušit, že tentokrát bude mít minimálně pro příznivce z Letné mimořádný náboj.

Reklama

Související témata: