Hlavní obsah

Lacko se těší na nebezpečný okruh v Zolderu

Okruh ve znamení adrenalinu, takový je belgický Zolder. Seriál mistrovství Evropy tahačů se tam přesouvá po závodě v Mostě, ve kterém v neděli truck racing prohrál s počasím. Český jezdec Adam Lacko z týmu Buggyra Racing je celkově v šampionátu třetí. Na vedoucího Němce Jochena Hahna ztrácí 79 bodů, na druhého Španěla Antonia Albaceteho jen čtyři.

Foto: Buggyra media

Hostesky týmu Buggyra.

Článek

Karty jsou rozdány. Přestože by Jochena Hahna mohl o v pořadí již šestý titul evropského šampiona připravit pouze zázrak, myslí Buggyra stále na metu nejvyšší. „Všechno je možné, naděje umírá poslední," říká manažer týmu Jan Kalivoda. „V roce 2011 prohrál Jochen s Antoniem právě v Zolderu o 50 bodů. Kdyby se něco podobného podařilo Adamovi, šampionát by ještě řádně zdramatizoval."

„Sobotní závod v Mostě ukázal, že jsme se hodně posunuli, třiadvacet bodů představuje velmi slušný výsledek. VK50 fungoval, hranice 40 bodů na závodní víkend se jeví jako reálná. I když v minulosti brali Gerd Körber s Markusem Bösigerem v Zolderu maximální šedesátku. Jednalo se ovšem o éru před jízdami s hendikepem," vzpomíná Kalivoda.

Buggyra v závodě tahačů v Mostě

Buggyra media

Adam Lacko si chce závod v Zolderu především užít. „Nebezpečný, technicky hodně náročný okruh mě bere. Je hodně o adrenalinu. Poslední dva dny jsme řešili nastavení. Tím, že pojedu na VK50 v Belgii poprvé, nemáme relevantní data. Ale věřím, že se nějak trefíme."

Cílem je posun na druhé místo

Lackovým cílem je posun na druhé místo, plus alespoň dílčí vítězství nad Hahnem. „Po Mostě jsem musel odpovídat na otázky ve smyslu, že jsem v sobotu s Jochenem prohrál pouze o tři body. Vzhledem k víceméně testovací sezóně to asi není špatné, ale nezávodím proto, abych prohrával. V této chvíli mě ale zajímá mnohem více Antonio, na kterého ztrácím čtyři body. Chytil druhou mízu, baví ho závodit, má spoustu zkušeností..."

„Vzhledem k fungování VK50 v Mostě věřím, že při standardním průběhu závodního víkendu se hranice 40 bodů jeví jako reálná. Na druhou stranu, v truckracingu je možné všechno, nejlepší je se ptát na cíle až po dojezdu posledního závodu," směje se předloňský mistr Evropy.

V Poháru konstruktérů je cílem týmu udržení průběžného třetího místa.

Stav ME tahačů 2019 před Zolderem
Jednotlivci:
1. Jochen Hahn (Německo/Iveco) 224,
2. Antonio Albacete (Španělsko/MAN) 149,
3. Adam Lacko (ČR/Buggyra) 145,
4. Stephanie Halmová (Německo/Iveco) 126,
5. Norbert Kiss (Maďarsko/Mercedes) 121,
6. René Reinert (Německo/Iveco) 111,
...13. Oly Janes (Anglie/Buggyra) 15.
Pohár konstruktérů:
1. Iveco Magirus (Hahn/Halmová) 379,
2. TS Bernau (Albacete/Lenz) 295,
3. Buggyra Racing (Lacko/Janes) 227,
4. Tankpool 24 (Kiss/Cignois) 184.

Reklama

Související témata: