Hlavní obsah

Rozhodnutí respektuji. Proč nám ho ale nevysvětlili? podivuje se kouč Plzně

Jan ŠkvorSport.cz

Šlo o první zápas, při kterém mohli hlavní kouči v české hokejové extralize uplatnit trenérskou výzvu, díky níž lze nechat přezkoumat, jestli uznanému gólu nepředcházelo porušení pravidel. V předehrávce 1. kola na Spartě využil této možnosti na začátku druhé třetiny plzeňský Ladislav Čihák, úspěšný ale nebyl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Škody Plzeň Ladislav Čihák během utkání 1. kola Tipsport extraligy na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Běžela první minuta druhé třetiny, když se útočník Pražanů Jiří Smejkal natlačil před plzeňskou svatyni a dostal puk do sítě. Sudí ihned ukázali na branku na znamení snižujícího gólu na 2:3.

Čihák ale ještě před vhazováním ve středovém kruhu vznesl námitku na regulérnost trefy a vyžádal si Coach Challenge. Plzeň chtěla nechat přezkoumat, jestli nešlo v podání Smejkala o nedovolené bránění v brankovišti gólmanovi Dominiku Frodlovi.

Musíme ukázat, že na Spartě nehrajou s nazdárkama, který se z nich pos..ou, říká k bitkám Adam PolášekVideo: Sport.cz

„Měli jsme na tribuně svého člověka, zároveň jsme danou situaci viděli i ze střídačky. Viděli jsme, že hráč soupeře vjel do brankoviště, do něhož se puk dostal až po kontaktu s gólmanem," vysvětloval Čihák své rozhodnutí po skončení duelu.

Hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek s Oldřichem Hejdukem tak zamířili na trestnou lavici a celou situaci se sluchátky na uších konzultovali s kolegou u videa Petrem Blümelem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Říčka ze Sparty překonává brankáře Plzně Dominika Frodla a střlí gól na 5:3 během utkání 1. kola Tipsport extraligy.

Vše trvalo jen několik desítek sekund. Verdikt? Pravidla porušena nebyla, gól platí. Smejkala totiž na Frodla podle všeho natlačil jeho spoluhráč Lukáš Pulpán.

Indiáni tak nejenže už nemohli ve zbytku duelu využít trenérskou výzvu znovu, podle pravidel navíc přišli i o možnost vyžádat si oddechový čas.

„Respektuji rozhodnutí rozhodčího. I přestože to nevyšlo, trenérská výzva je pro hokej posun. Je správně, že tady je," tvrdil Čihák.

„Jediný nedostatek je, že sudí nám vůbec nevysvětlili, proč gól uznali," překvapilo plzeňského trenéra. „Myslím, že by měl předstoupit a zhodnotit situaci, jak ji viděl a vyhodnotil. Bohužel ale jen ukázal na středový kruh, že gól platí. Nic nevysvětlil," mrzelo Čiháka.

„Ale je to nové pravidlo. Pojďme to respektovat, každý děláme chyby. Věřím tomu, že příště tento detail rozhodčí napraví," přeje si plzeňský šéf střídačky.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice