Hlavní obsah

Divočina na kolech. Takto se létá přes kašnu i řeku. Ani dodávka není problém

Dačice

Je rozdíl jezdit na kole a jezdit závody na kole. Tady máte jeden příklad. Pohled závodníka vás překvapí, možná i vyděsí. Projíždí městským úřadem, dodávkou, přeskakuje kašnu na náměstí, řeku. Podobné kousky předvedou v sobotu cyklisté při českém poháru horských kol v Dačicích, kde se pojede závěrečný závod šampionátu Czech Downtown Series.

Pozor! Jen pro zkušené. Takhle se jezdí a létá v DačicíchVideo: czechdt.cz

 
Článek

V jihočeském městě fanoušci adrenalinu zažijí vyvrcholení několika závodů, při kterých jezdci soutěží ve sjezdu na horských kolech v centrech měst. Poslední letošní tuzemský podnik byl zařazen do evropského poháru, a tak se dá očekávat účast předních jezdců starého kontinentu.

Na trať se postaví stovka závodníků z Čech i Evropy. Dřevěné překážky, přeskoky kašny, velká rychlost i krkolomné pády. Taková rizika přináší tyto závody, když se organizátoři rozhodnou postavit trať v centru města. O to více je ale atraktivní pro diváky, kterých se očekává v Dačicích okolo dvou tisíc.

V sobotu je na programu finálový závod Sparkaase Czech Downtown Series. Na průběžném prvním místě je nyní Dominik Bak, kterému dýchá na záda Alexandr Sidor.

Reklama

Související témata:
Dačice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články