Hlavní obsah

Policie hledá fanoušky, kteří v srpnu na Letné napadli pořadatele

Pražská policie hledá tři muže, kteří jsou podezřelí z výtržností při fotbalovém utkání Sparty Praha s Baníkem Ostrava v polovině srpna na Letné. Z kamerových záznamů vyplývá, že zatím neznámí pachatelé napadli údery a kopy pořadatele. Policie dnes na svém webu zveřejnila fotografie útočníků a prosí veřejnost o spolupráci s určením jejich totožnosti. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Pokud někdo muže na fotografiích pozná, má volat linku 158.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání s Příbramí. (ilustrační foto)

Článek

Incident se stal po skončení utkání a při následném odchodu členů pořadatelské služby z tribuny v sektoru hostí. Jeden z pořadatelů byl po napadení převezen k ošetření do nemocnice.

Kriminalisté podle mluvčí zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dva roky.

Utkání se hrálo 18. srpna, již na stadionu zadržela policie sedm ostravských fanoušků, podle ní napadli pořadatele a hasiče.

"V současné chvíli státní zástupkyně pro Prahu 7 podala návrh na jejich potrestání," uvedla dnes mluvčí. V případě odsouzení hrozí šesti zadrženým trest odnětí svobody až na dva roky. Sedmému, který se dopustil výtržnictví opakovaně, hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata: