Hlavní obsah

Olomouc - Opava 2:0Reprezentaci střídá liga. Olomouc slaví výhru a poskočila na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Nešpor 1 : 0
83. Zahradníček 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Po reprezentační přestávce se o slovo opět přihlásila nevyšší fotbalová soutěž. V předehrávce devátého kola doma porazila Opavu 2:0. Potřetí za sebou bodovala a vyšvihla se alespoň prozatím na čtvrté místo. Opava naopak prohrála pošesté z posledních sedmi kol a zůstala čtrnáctá. Oba góly padly až po přestávce, když se nejprve trefil Martin Nešpor a v závěrečné desetiminutovce pojistil výhru Tomáš Zahradníček.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Zahradníček z Olomouce se raduje z druhé branky proti Opavě.

Článek
Fotogalerie

V první půli měla více ze hry Sigma. Hanáci nepustili hosty ani k jedné střele, sami ale také nebyli moc nebezpečnější a neměli vyložené šance. Hned v úvodu pálil mimo Hála a podobně se vedlo i dalším jeho spoluhráčům.

Opavští v úvodním dějství dobře bránili a gólman Šrom si připsal vážnější zákrok až v 39. minutě, kdy s problémy vyrazil Faltův tečovaný přímý kop. Před pauzou pak opavský brankář chytil i Pilařovu střelu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva René Dedič z Opavy a Václav Jemelka z Olomouce v utkání devátého kola první ligy.

Slezané poprvé vystřelili mezi tyče až po přestávce, Dedičův pokus ve 48. minutě však Reichl zlikvidoval. Za necelých osm minut domácí otevřeli skóre. Nová posila González vypálil z dálky, Šrom střelu pouze vyrazil před sebe a Nešpor doklepl míč do sítě. Pomezní rozhodčí odmával ofsajd, ale hlavní sudí Machálek po poradě s videem verdikt změnil a gól uznal.

V 61. minutě mohli Hanáci vedení pojistit, Pilař ale z vápna branku přestřelil. Dva nepříjemné centry hostů poté musel na druhé straně hasit stoper Beneš.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Nešpor z Olomouce během utkání s Opavou.

Opava přidala a v 77. minutě Zavadilův chytrý pokus z přímého kopu z úhlu vyrazil Reichl. V 82. minutě přidala Olomouc po dobře sehraném protiútoku druhý gól. Střídající Texl na jeho konci předložil míč dalšímu čerstvému hráči Zahradníčkovi a ten před odkrytou brankou nezaváhal. Záložník Sigmy dal svůj první gól v ligové sezoně.

V závěru mohl snížit Simerský, ale ve dvou šancích krátce po sobě minul. Olomouc v lize porazila Opavu poprvé po dvou zápasech a od roku 2005.

Sigma Olomouc - SFC Opava 2:0 (0:0)
Branky: 56. Nešpor, 82. Zahradníček. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Batík - Ardeleanu (video). ŽK: Houska - Mondek, Sus, Souček. Diváci: 3576.
Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař (65. Zahradníček), Plšek, Houska, González (82. Texl), Falta - Nešpor (73. Greššák). Trenér: Radoslav Látal.
Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Schaffartzik, Žídek - Souček (70. Manzia), Zavadil - Sus (60. Stáňa), Jursa, Mondek (85. Kuča) - Dedič. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: