Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Příbram 6:0Komličenko a spol. rozstříleli Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mešanovič (penalta) 1 : 0
27. Bucha 2 : 0
44. Komličenko 3 : 0
51. Komličenko 4 : 0
63. Mešanovič 5 : 0
73. Bucha 6 : 0
Záznam online reportáže

Příbram je tým dvou tváří, což znovu potvrdila v Mladé Boleslavi. Doma dokáže porazit i silné soupeře, venku je v koncovce neškodná. Neproměňuje šance a dostává mnohdy laciné góly. Mladoboleslavští ji rozstříleli už v první půli a Příbram počtvrté venku nejenže prohrála, ale nedala opět ani gól.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ruský kanonýr Nikolaj Komličenko ve službách Mladé Boleslavi se podílel na demolici Příbrami dvěma góly.

Článek

Oba týmy začaly utkání velice aktivně. Hrálo se nahoru dolů bez dlouhé mezihry. První náznaky měli hosté. Škoda však na centr Zemana o centimetry nedosáhl, při dalším bochánku příbramského kapitána, pásku převzal od distancovaného Rezka, si překáželi Alvir s Voltrem. Domácí pochopili, že tudy cesta ke třem bodům nevede. Dvakrát se dostal do šance Bucha, ale jednou přestřelil a podruhé těsně minul levou tyč. Ještě neskončila první desetiminutovka, když do šestnáctky hostí vjel tank Komličenko. Kodr ho poslal k zemi a sudí Dubravský ukázal na penaltu. Mešanovič dělovkou doprostřed brány nedal Boháčovi šanci.

Hosté se nepoložili, Zeman však ve slibné pozici Šedu nepřekonal, stejně dopadl v duelu s Boháčem Budínský. Domácí se dožadovali druhé penalty poté, co Šimek držel Mešanoviče, kterého však pustil včas a boleslavský útočník pak sehrál nepřesvědčivou etudu na téma pád v šestnáctce. Parádní sólo předvedl Alvir, v posledním okamžiku ho obětavě zastavil Pudil. Po necelé půlhodině přišel druhý úder. Hubínek našel v šestnáctce Buchu, který třetí šanci proměnil ránou pod břevno.

Car Nikolaj uzavřel poločas

Co je Příbrami platné, že i na hřištích soupeřů předvádí zajímavý ofenzívní fotbal, když střelný prach nechává doma u říčky Litavky nebo jí cestou zvlhne, a naopak obrana hoří. To platilo i před koncem první půle, když si míč narazil „car" Nikolaj Komličenko s Budínským a po zemi propálil Boháče. Hosté si tak řekli o další venkovní výprask. Navíc musel střídat zraněný Zeman.

A výprask dostali. Krátce po změně stran rozjel další akci Matějovský, centr do šestnáctky trefil špatně bránící Šimek, míče se zmocnil Komličenko, poradil si s Treglerem a znovu prostřelil Boháče. Sedmou brankou v pátém zápase tak král střelců minulé sezony znovu usedl na pomyslný trůn i v té nové. Vzápětí z trestného kopu protáhl gólmana hostí Budínský.

Boleslavský záložník byl i u pátého hřebíku do příbramské rakve, když přesnou přihrávkou našel volného Mešanoviče, který měl čas si míč zpracovat a byť trochu krkolomně i zakončit. Po dlouhé době vystřelil na druhé straně mezi tyče Polidar, ale Šeda na sluníčku nedřímal. Naopak kalich hořkosti dopíjeli hosté.

Budínský ještě šanci hlavou neproměnil, ale neuběhla minuta, Mešanovič našel v šestnáctce volného Buchu a ten dal pozemi výsledku podobu „hokejového" debaklu. Hosté byli na ručník, který ale na lavičce zřejmě neměli... Nezbylo jim než hrát a určitě jim nechyběla snaha dát alespoň čestný gól. Jenže Voltr ani Alvir míč mezi tyče nedostali.

9. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 6:0 (3:0)
Branky: 10. z pen. a 63. Mešanovič, 27. a 73. Bucha, 44. a 51. Komličenko. Rozhodčí: Dubravský - Flimmel, Vlček. ŽK: Komličenko, Šeda, Fulnek - Dramé, Šimek, Soldát. Diváci: 2822.
M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (67. Pech), Fulnek - Bucha, Hubínek, Matějovský (76. Ewerton), Budínský - Mešanovič, Komličenko (79. Jiří Klíma). Trenér: Weber.
Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Polidar - Alvir, Voltr, Soldát, Kříž (46. Antwi), Zeman (46. Dramé) - Škoda (79. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: