Hlavní obsah

Zlín - Sparta 0:2Sparta vyhrála ve Zlíně a na Slavii ztrácí před derby devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Tetteh 0 : 1
19. Kanga (penalta) 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty zvítězili v 9. kole první ligy ve Zlíně 2:0. Pražané rozhodli už v úvodních 19 minutách, kde se trefili Benjamin Tetteh a z penalty Guélor Kanga. Letenští venku v nejvyšší soutěži vyhráli poprvé po pěti utkáních a naplno bodovali po dvou kolech. Ve Zlíně v lize zvítězili po třech zápasech a z pátého místa tabulky ztrácejí devět bodů na vedoucí Slavii, kterou přivítají v derby za týden. "Ševci" potřetí za sebou prohráli a jsou dvanáctí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují z glólu ve Zlíně.

Článek

Sparťanský kouč Jílek udělal po reprezentační pauze řadu změn v základní sestavě. Poprvé po zimní operaci srdce nastoupil za A-tým Pražanů v soutěžním utkání obránce Lischka a do stoperské dvojice se k němu vrátil Kaya. Prvně v sezoně hráli i brankář Heča a kapitán Frýdek a v útoku tentokrát dostal přednost Tetteh. Zlínský trenér Csaplár nasadil hned tři zářijové posily - Giorgadzeho, Folprechta a útočníka Wágnera.

Sparta celý první poločas kontrolovala hru a hned v páté minutě se dostala do vedení. Krejčího velkou šanci ještě gólman Dostál zlikvidoval, ale dorážející Tetteh zblízka poslal míč do odkryté branky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Benjamin Tetteh ze Sparty a Petr Buchta ze Zlína v utkání 9. kola první ligy.

Ve 13. minutě mohl ghanský útočník skórovat podruhé, ale v akrobatické pozici mířil nad. Na druhé straně přestřelil Poznar. V 17. minutě aktivní Tetteh ve vápně odehrál míč, přepadl přes Dostála a rozhodčí Houdek nařídil penaltu. Kanga nezaváhal a dal svůj šestý gól v ligové sezoně.

V 28. minutě domácí Mašek z úhlu vypálil kousek vedle a když už v 38. minutě Zlínští dostali míč do sítě, sudí branku neuznal kvůli milimetrovému ofsajdu. Těsně před pauzou na druhé straně minul Tetteh.

Sedm minut po pauze měli Letenští blízko k třetímu gólu. Kanga napřáhl zpoza vápna a trefil spojnici břevna a tyče. Sparta pak držela náskok a domácí se nemohli dostat k větším šancím.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Zdeněk Folprecht ze Zlína a Guélor Kanga ze Sparty v duelu devátého kola první ligy

Naopak na druhé straně měl dvě možnosti střídající Kozák, který nejprve v 81. minutě po Plavšičově centru v dobré pozici přestřelil a pak jeho přihrávku odvrátili Zlínští na roh. Pražané už dvougólové vedení uhlídali, zranil se jim ale záložník Krejčí, jenž musel nuceně střídat.

Fastav Zlín - Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: 5. Tetteh, 19. Kanga z pen. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Hrabovský - Berka (video). ŽK: Giorgadze, Folprecht, Džafič (všochni Zlín). Diváci: 5650.
Zlín: Dostál - Giorgadze (70. Bartošák), Buchta, Azackij - Čanturišvili, Folprecht, Jiráček, Mašek, Fantiš (84. Železník) - Poznar, Wágner (74. Džafič). Trenér: Csaplár.
Sparta: Heča - Sáček, Kaya, Lischka (72. Hancko), Frýdek - Hložek, Mandjeck, Kanga, Krejčí (78. Trávník), Plavšič - Tetteh (63. Kozák). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: