Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 2:0Hokejisté Plzně porazili Litvínov, skórovali Mertl a Gulaš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Mertl 1 : 0
57. Gulaš 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 2. kole extraligy Litvínov 2:0 a připsali si první výhru v novém ročníku. Výraznou střeleckou převahu Indiáni vyjádřili pouze dvěma góly, když skórovali hráči elitního útoku Tomáš Mertl a Milan Gulaš. Severočeši směrem dopředu příliš nebezpeční nebyli, Dominiku Frodlovi stačilo k čistému kontu jen devět zákroků.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně - Tomáš Mertl (druhý zleva) slaví první branku.

Článek

Před utkáním se domácí klub rozloučil s Ondřejem Kratěnou, který letos ukončil úspěšnou kariéru. Jeho bývalí spoluhráči začali aktivně, Indrákovi ale stačil zakončení do odkryté branky ztížit faulem Hübl. Následnou plzeňskou přesilovku hosté přečkali a v 10. minutě mohl během početní výhody Litvínova otevřít skóre z bezprostřední blízkosti právě Hübl. Frodl ale skvěle zasáhl.

Za chvíli už hosté slavili, ale Plzeň využila trenérskou výzvu a rozhodčí branku po kontrole pro postavení hráče v brankovišti neuznali. Poté převzali iniciativu znovu Indiáni, trefa Eberleho však pro zásah vysokou holí také neplatila. Následně Vráblík pálil od modré čáry jen do břevna a šance Gulaše s Kodýtkem zastavil pozorně chytající Janus. Nápor domácích vyvrcholil v závěru první části při přesilové hře pět na tři a 43 vteřin před první sirénou se po rychlé kombinaci prosadil z mezikruží Mertl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Před zápasem s Litvínovrm se plzeňští fanoušci rozloučili s Ondřejem Kratěnou, který ukončil kariéru.

Do prostřední části vstoupili hráči Vervy důrazněji a díky zlepšenému pohybu otupili plzeňský tlak. Navíc Janus dokázal zastavit střelu nekrytého Čerešňáka a Moravčík ve 25. minutě ve vlastním oslabení ranou zápěstím trefil jen levou tyčku.

Litvínovští se soustředili především na defenzivu, přesto po polovině zápasu zapomněli mezi kruhy na Vlacha, ten však v dobré pozici zamířil nad. S blížícím se koncem druhé třetiny domácí zjednodušili hru a tlačili se před branku, hosté ovšem díky Janusovi přežili přesilovku s nebezpečnou Vlachovou tečí.

Střelecká převaha Indiánů pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce. Hosté ale odolali dvěma oslabením za sebou. V největší příležitosti orazítkoval Čerešňákův pokus brankovou konstrukci. V 52. minutě mohlo udeřit na druhé straně, když při trestu za příliš mnoho hráčů na ledě odražený puk napálil Ščotka zblízka jen do pravé tyčky.

Vervu poté ještě ve hře udržel Janus, který při další plzeňské přesilovce vleže vyrazil gólovou střelu Mertla. Hosté však neměli na zvrat síly, naopak Moravčík trefil po rychlé akci znovu břevno a v 57. minutě uzavřel skóre pohotovou dorážkou z otočky kapitán Gulaš.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Mertl (V. Němec, Gulaš), 57. Gulaš (Pour). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:10. Využití: 1:0. Diváci: 5736.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Pulpán, Kaňák, Moravčík, Vráblík, Budík - Gulaš, Mertl, Pour - Indrák, Přikryl, Rob - Kantner, R. Vlach, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Litvínov: Janus - Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Trončinský - Jurčík, Helt, Trávníček - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Jarůšek, Myšák, Kašpar - Gerhát, J. Mikúš, M. Hanzl. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Reklama

Související témata: