Hlavní obsah

Burácející šatna s elektrizující atmosférou nadchla Kvitovou. Věří, že alespoň jeden velký zápas stihne

Praha

Vzácného hosta, který si nenechal ujít ani oslavný pokřik v šatně, měla fotbalová Slavia při generálce na úvodní duel Ligy mistrů. Triumf týmu trenéra Trpišovského nad Slováckem (3:0) sledovala i česká tenisová superstar Petra Kvitová, věrná fanynka klubu z Edenu. „Dostala jsem se osobně na fotbal poprvé od jarního čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea. A moc jsem si to užila," vykládala po utkání dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zápas pražské Slavie se Slováckem si nenechali ujít ani tenistka Petra Kvitová a trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Článek

Cestu „sešívaných" k třem bodům sledovala na tribuně po boku reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého. Po utkání pak sledovala přímo z trávníku děkovačku týmu před tribunou Sever a následně v šatně rituál v podobě oslavného pokřiku.

„Z vlastní kariéry mám podobnou zkušenost jen z Fed Cupu, kde jsem zažívala týmové úspěchy a musím říct, že v šatně Slavie to burácelo mnohem více. Fandím klubu od dětství a bylo fajn zažít oslavu osobně. Měla jsem tu příležitost poprvé. A atmosféra byla elektrizující," culila se Kvitová, když pózovala pro společné fotografie s dětmi hráčů.

Prohodila pár slov s členy realizačního týmu, pozdravila se s trenérem Trpišovským, jemuž se v hlavě už honila úterní bitva s Interem. Na konfrontace milovaného týmu v Lize mistrů se Kvitová mimořádně těší, byť většinu bude sledovat jen u televizní obrazovky. „Kluci dostali krásné, ale nesmírně těžké soupeře se skvělými individualitami," prohlásila Kvitová na adresu Interu Milán, Dortmundu a Barcelony.

„Nicméně já mám ráda výzvy a věřím, že pro Slavii budou střety s tak kvalitními týmy představovat motivaci, která dodá klukům sílu," říkala Kvitová a netušila, zda v nabitém podzimním programu vyrazí na některý z šesti duelů skupiny F Ligy mistrů. „Venkovní utkání, ač bych je ráda zažila, jsou pro mě určitě nereálná. Ale jeden domácí snad vyjde," přála si Kvitová, než se rozloučila s hráči Slavie před jejich cestou do Itálie.

Reklama