Hlavní obsah

Není důvod se bát, dodává parťákům odvahu záložník čekající na padesátý start v Evropě

Milán

Návrat na místo činu. Na Apeninském poloostrově na jaře 2015 působil. Během angažmá v Cagliari si však fotbalový záložník Josef Hušbauer připsal jen tři starty. Dva v italské nejvyšší soutěži, jeden v Italském poháru. Vrátil se domů a od ledna 2016 obléká dres Slavie, s níž oslavil dva tituly a letos na podzim postup do Ligy mistrů.

Bude Josef Hušbauer v základní sestavě i v Lize mistrů proti Interu Milán? Video: Sport.cz

 
Článek

Hned v úvodním duelu skupiny F se vypravil s parťáky do Milána na San Siro, kde Pražany v úterý čeká bitva s Interem. A pro Hušbauera nešlo o cestu do neznáma. V březnu 2015 na stadionu, kde se odehraje úterní duel, dorazil s Cagliari. Tehdy jen z lavičky sledoval v utkání Série A vítězství AC Milán 3:1.

„Stadion je obrovský. Slyšel jsem, že má být šedesát tisíc diváků. Atmosféra bude určitě parádní. Když jsem byl na San Siru první, dorazilo třicet tisíc diváků," vyprávěl devětadvacetiletý záložník, který je po Stanciuovi druhý nejzkušenější z pohledu startů v pohárové Evropě.

Na kontě má čtyřiadvacet zápasů v Evropské lize, kde si připsal pět branek. Dalších patnáct startů vyšperkovaných třemi zásahy si připsal v kvalifikaci o druhou nejprestižnější soutěž starého kontinentu. Deset duelů má na kontě z kvalifikace o Ligu mistrů. Nejslavnější klubovou soutěž však okusí poprvé.

Liga mistrů je svátek

„Pro každého bez ohledu na zkušenosti a věk je svátek hrát Ligu mistrů. Tím spíše proti Interu, tak slavnému klubu. Půjde o obrovský zážitek," nemohl se dočkat Hušbauer, který narazí na starého známého. Hru Interu ve středu zálohy diriguje Nicolo Barella, s nímž český středopolař nastupoval v Cagliari.

Byť Hušbauer v předkolech s Kluží neodehrál ani minutu, jeho naděje na start v úvodním duelu skupiny jsou vysoké. Po odchodu Alexe Krále do Spartaku Moskva je Hušbauer jednou z prvních variant do středu zálohy.

„Nechci úplně odkrývat karty. Bude záležet na rozestavení, které použijeme. Je třeba brát i určitý zřetel na netradiční rozestavení Interu používající formát s třemi obránci a pěti záložníky," nechtěl trenér Slavie Jindřich Trpišovský vyzradit, zda s devětadvacetiletým borcem počítá do základní sestavy.

„Každopádně Pepa je letos mimořádně produktivní. Má skvělá rozhodnutí, v řešení důležitých situací je skvělý. Z první situace v zápase se Slováckem, která rozhodně nebyla snadná, vstřelil gól," chválil Trpišovský zkušeného záložníka, který v podzimní části domácí nejvyšší soutěže vstřelil už čtyři branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelci slávistických gólů v první půli Josef Hušbauer (vlevo) a Vladimír Coufal oslavují výhru nad Slováckem.

Hušbauer doufal, že se na trávník San Sira na druhý pokus dostane. „Hrát v takové kulise je motivující pro každého hráče. Člověka to strhne. Nemyslím, že byť pro nás půjde o první duel v Lize mistrů, měli bychom se bát," vyhlížel Hušbauer úterní premiéru Slavie v Lize mistrů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal