Hlavní obsah

Povzdech jabloneckého Rady: Asi nám není souzeno v Plzni bodovat

A pak že se historie neopakuje. Fotbalisté Jablonce by o tom mohli vyprávět. Jejich kouč Petr Rada také. Stejně jako v jarním zápase ligové nadstavby Severočeši v dohrávce 9. kola nejvyšší soutěže i tentokrát v Plzni vedli, a to dokonce dvakrát, přesto jim to nebylo nic platné a na bodový import znovu pomýšlet nemohli. Zažili stejný scénář jako v jarní nadstavbě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hübschman z Jablonce a trenér Petr Rada během utkání v Plzni.

Článek
Fotogalerie

„Paradox. Dát v Plzni dva góly, to by mělo za určité konstelace na bodový zisk stačit," povzdechl si jablonecký trenér Petr Rada, jehož tým vyšel po prohře 2:3 i tentokrát v konfrontaci s Viktorií naprázdno.

„Hlavně proto, že Kalvach a Kopic vstřelili nádherné branky. Takové trefy nejsou k vidění v každém kole," složil poklonu dvěma domácím fotbalistům, kteří se postarali o zvrat a vítězství svého týmu. Kalvach výstavní ranou na samém konci první poločasu, Kopic ještě krásnější za nerozhodného stavu 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Raduje se autor vítězné trefy Jan Kopic z Plzně, v pozadí zklamaný Jakub Považanec z Jablonce.

„Moc gólů nedávám, takže proto když se trefím, je z toho zřejmě hezká branka. Ta v Teplicích byla ovšem ještě parádnější, gól proti Jablonce zase důležitější," přiznával plzeňský střelec Kalvach.

„Prožili jsme si prostě stejný příběh jako na jaře. Asi nám tady není souzeno bodovat," připomněl si Petr Rada znovu květnové střetnutí, kdy jeho tým dal rovněž rychlý vedoucí gól a ještě šest minut před koncem sahal po výhře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovařík z Viktorie Plzeň během utkání 9. kola Fortuna ligy s Jabloncem.

„Jenže tehdy jsme zkolabovali a vedení neudrželi, tentokrát jsme ale hráli dobře," mrzela trenéra Severočechů o to víc porážka, která připravila jeho mužstvo o těsný kontakt s Plzní.

„Sami jsme si utkání pokazili. Když jsme dali druhou branku, měli jsme zápas víc kontrolovat a vyhráli bychom," vyčítal si Jan Matoušek, který účinkoval u obou jabloneckých gólů. První sám dal, na druhý nahrál Holíkovi.

Přesto to Severočechům nestačilo. Plzeň se po změně stran našla, takže nejen vyrovnala, ale díky Kopicovi, který před čtyřmi lety přišel do Plzně právě z Jablonce, Severočechy porazila.

„Otočit v takovémto zápase dvakrát jeho vývoj je něco úžasného. I když nepopírám, že to bylo i s trochou štěstí," rozplýval se trenér Pavel Vrba spokojený nejen s výhrou, ale i pochopitelně především s tím, že jeho tým setřásl z těsného závěsu právě Jablonec a na vedoucí Slavii dál ztrácí jen tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Souboj Davida Limberského (vlevo) z Plzně a Vladimira Jovoviče z Jablonce.

„Hezké góly nám skutečně pomohly, ještě víc si ale cením aktivity, trpělivosti, snahy kombinovat a vůbec způsobu hry, který jsme v zápase nadstandardní úrovně převedli," chválil své svěřence a nepopíral, že týdenní zápasový cyklus, na který po vyřazení z kvalifikace o Evropskou ligu najeli, jim samozřejmě pomáhá.

„Je čas na přípravu, regeneraci, odpočinek. To vše nám pomáhá a mělo by pomáhat i v tom, abychom v domácí lize proháněli Slavii a nedovolili ji, aby si užívala přílišného náskoku," naznačoval plzeňský kouč, že ani on, ani jeho svěřenci nemíní připustit, aby si mistrovský tým hrál svou vlastní ligu.

Ostatně, čtvrtou výhře v řadě to Viktoria potvrdila.

Reklama