Hlavní obsah

Osmnáct bojovníků ukončil před limitem a sen se naplnil. Muradov je v UFC!

Praha

Stále opakoval podobnou větu: „Chci do UFC, je to můj sen.“ S dalšími zápasy rezonovala také věta: „Možná jde o poslední zápas v Česku.“ Teď se pomyslné ucho utrhlo. Machmud Muradov podepsal čtyřzápasový kontrakt s americkou organizací. „Dnes oficiálně podepsaná smlouva s UFC na 4 zápasy. Stále tomu nemůžu uvěřit, můj sen se stal realitou. Nevím, co víc říct. Jsem vděčnej a šťastnej. Děkuji všem, co mi věřili, co mi věří a podporují mě. První Uzbek v historii UFC! Jdeme pro další výhru,“ napsal na svůj facebook devětadvacetiletý zápasník.

Rozjetá uzbecká mašina. Machmud Muradov vyhrál a potěšil fanoušky na Štvanici. Co předvede v UFC?Video: Sport.cz, O2 TV Sport

 
Článek

Muradov vyrostl v Uzbekistánu, ale roky už žije a trénuje v Česku, které se pro něj stalo druhým domovem. Muradovova vítězná cesta začala v dubnu 2017. S každým vyhraným zápasem byl blíže svému snu. Celkem si stihl od té doby připsat jedenáct výher v řadě. První byl Shota Gvasalia, zatím poslední Wendell Marques. Za devětadvacet měsíců jedenáct jmen, jedenáct výher. Z toho devět jich bylo před limitem, kdy si soupeři připsali do statistik K.O., nebo T.K.O. Celkem v kariéře vyhrál 22 zápasů, osmnáctkrát protivníky ukončil před limitem. Šestkrát prohrál, naposledy na konci roku 2016.

Jaké byly Muradovovy zápasy, co stihl během posledního roku?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Альхамдулиллах за все что мне даёт Всевышний 🤲🏻☝🏻 Сегодня Я подписал контракт с сильнейшей организацией мира @ufc Хотел бы поблагодарить свою команду братьев за проделанную работу @adrian1mma @lusenbakos @first_mma_management ✊🏻 Вместе мы творим историю Альхамдулиллах ❤️☝🏻 Я первый Узбек в UFC 🇺🇿 Большое всем вам спасибо за вашу поддержку за вашу веру в меня Ин Ша Аллах вместе мы идём за очередной победой ☝🏻 ——————————————————- Dnes oficiálně podepsaná smlouva s UFC na 4 zápasy 💥Stále tomu nemůžu uvěřit, můj sen se stal realitou. Nevím co víc říct, než to, že jsem vděčnej a šťastnej. Děkuji všem co mi věřili, co mi věří a podporují mě. První uzbek v historii v UFC ! Jdeme pro další výhru 🔥💥 Děkuji vám všem ! ♥️ #UFC #muradov #TMT #fighter #mma #history #uzbek #uzbekistan #czechrepublic #czech

Příspěvek sdílený Makhmud “Mach” Muradov (@makhmud_muradov),Zář 16, 2019 v 3:15 PDT

27. prosinec 2018: Muradov a Grzegorz Siwy. Uzbek, který žije v Česku, proti Polákovi. Zapomeňte na dlouhá vyčkávání, tihle dva předvedli, že se nebojí rozdat ani přijmout. Fanoušci už počítali s rozhodnutím na body, když Muradov našel zlatý double. Deset sekund před koncem boje - koleno pojištěné tvrdou zadní. Konec, vymalováno a mohlo se slavit.

Machmud Muradov a sen o UFC
Březen 2018
UFC je můj cíl. Chci tam něco dokázat, ne se jen ukázat.
Duben 2019
Chtěl bych do UFC, ale všechno má svůj čas. Byli tu manažeři, viděli brutální K.O. a UFC je můj sen, byl bych prvním uzbeckým zápasníkem v této organizaci, chci psát historii.
Květen 2019
Jsem připravený v postoji, na zemi i ve vzduchu. UFC? Když mi dají smlouvu, půjdu do toho. Všechno má svůj čas, teď je čas na OKTAGON MMA.

Machmud Muradov vs. Grzegorz Siwy. Když rozhodne koleno 10 sekund před koncem.Video: O2 TV

16. březen 2019: Brněnský hlavní zápas na galavečeru, kam dorazilo okolo čtyř tisíc fanoušků, obstaral Muradov, který porazil Švéda Diega Gonzaleze na body.

3. květen 2019: Hotovo, podepsáno. Kdo si myslel, že se tak nemůže stát, spletl se. Hvězda mění barvy. Muradov má jasno o své nejbližší budoucnosti. Další jeho MMA zápasy v kleci se budou odehrávat pod organizací OKTAGON MMA, konec spolupráce s XFN.

Makhmud Muradov vs. David Ramirez v O2 areněVideo: O2 TV Sport

8. červen 2019: Premiéra pod organizací OKTAGON MMA. Muradov narazil na brazilského UFC veterána, přijel Alberto Pereira. Muradov toužil rozšířit svoji šňůru vítězství na kulatou desítku. Povedlo se a zvedl lidi ze sedaček. Ve třetí minutě poslal pravým hákem soupeře na podlahu, ten šel okamžitě na záda a zbývalo mu už jen pár sekund v tomto duelu. Muradov se odrazil, skok, let, připravená ruka a údery. Takto ve zkratce ukončil boj po 2 minutách a 28 sekundách prvního kola.

27. červenec 2019: Muradov si šel pro jedenácté vítězství v řadě. Musel ale porazit Wendella Marquese, ten za ním přijel až z Brazílie. Nakonec zjistil, že domů se bude vracet s porážkou. Tu poznal ve druhém kole. Muradov vyslal brutální sondáž, kterou musel rozhodčí ukončit. Dominantní představení, kterému nedokázal vzdorovat ani veterán UFC. „Další zápas klidně v Bratislavě. Vlak jede, nezastavujeme," usmíval se vítěz.

Žádná Bratislava se nekonala, Muradov se představí 28. září v Dánsku. A to pod hlavičkou UFC. Sen se splnil.

Reklama

Související témata: