Hlavní obsah

Náš výkon měl koule, chválil Trpišovský. Třetí střídání by nejraději vzal zpět

Radek Malina (Milán)Sport.czPrávo

Neskrýval zklamání. Věděl, že jeho svěřenci byli v úvodním duelu skupiny F fotbalové Ligy mistrů tuze blízko senzačnímu vítězství na hřišti Interu Milán. Nakonec ale pražská Slavia v druhé minutě nastavení úterního duelu inkasovala a musela se smířit s remízou 1:1. Výsledkem nadmíru lichotivým, nicméně s ohledem na průběh duelu mrzutým. „Bezprostředně po utkání neumím vyjádřit pocity, protože naše vedení v utkání bylo zasloužené. Inkasovaný gól byl zcela zbytečný," přemítal Jindřich Trpišovský, trenér Slavie.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Inter Milán - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Převládá ve vás nadšení z výkonu a zisku jednoho bodu, nebo zklamání ze ztráty vítězství v nastavení?

Byli jsme šest minut od vítězství. V první půli byl Inter možná nebezpečnější v určitých pasážích, ke konci poločasu se hra srovnala. Měli jsme problém při standardních situacích s pokrytím prostoru na zadní tyči. Ale po přestávce byl náš výkon skvělý. Po vedoucí brance jsme měli další příležitosti, abychom vstřelili druhý gól. Pak bychom zápase dohráli v klidu. Šancí jsme měli dost. Ale řešení situaci v poslední části hřiště nás stálo vítězství.

Podali všichni vaši svěřenci výkon na nejvyšším možném levelu, jak jste si přál před zápasem?

Zcela určitě. Abychom se vyrovnali týmu, jako je Inter, je potřeba podat týmový i individuální výkon na maximu možností. Všichni kluci podali skvělý a odvážný výkon. Kromě prvních dvaceti minut měl náš výkon koule. Hráči zasluhují obdiv. Všichni hráči zasluhují absolutorium.

V závěru jste do hry poslal dva ofenzivní hráče, přičemž pro Provoda šlo o debut na mezinárodní scéně. Limitovaly vás v daný okamžik absence zraněných Ševčíka a Takácse?

Kdybych mohl vzít čas zpátky, třetí střídání bych udělal jinak. To není nic proti výkonu Lukáše Provoda. Dali jsme ho tam, aby mohl zastat pozici ve středu pole, kdyby nám po zranění Traorého vypadl ze hry ještě třeba Hušbauer, který dohrával v křečích. Chyba byla na naší straně u trenérů. Měli jsme poslat na trávník klasického útočníka. V závěru nám chyběla schopnost podržet míč v poslední třetině hřiště v blízkosti branky Interu. Mezi padesátou a osmdesátou minutou jsme tohle zvládli, ale v závěrečných deseti minutách jsme se dostali pod tlak, protože jsme v ofenzivě neudrželi balon. Nešlo z naší strany o šťastné rozhodnutí. Jak zaslouží hráči absolutorium, tohle se nám trenérům nepovedlo.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Gól! Fotbalisté Slavie Praha slaví gól Petera Olayinky v utkání Ligy mistrů na hřišti Interu Milán.

Do středu zálohy jste v průběhu utkání nasadil Jaroslava Zeleného, pro něhož šlo o druhý start v pohárové Evropě. Nakonec právě on měl klíčový podíl na vstřelené brance a odvedl vynikající výkon?

Přál bych všem, aby mohli vidět, jak Jarda vytřeštil oči, když jsem mu po třiceti minutách zápasu řekl, ať sleduje středové záložníky, že v průběhu hry jej na tento post nasadíme. On v té pozici hrál skvěle na tréninku už na jaře letošního roku v přípravě na zápase se Sevillou. Neměli jsme jinou variantu, je to náš tajný trumf. Škoda jen, že v druhé pozici před brankou Interu nestřílel. Mohl vstřelit branku.

Myslíte, že můžete ve skupině, kde vás čeká ještě Dortmund a Barcelona hrát o postup?

Nemůžeme létat v oblacích, protože si současně pamatujeme, jak umíme zahrát v Karviné či Opavě. Abychom v souboji s klubem jako Inter uspěli, potřebujeme i dobrý průběh, že třeba brankář chytí dvě šance soupeře. Všem jsem v šatně říkal, aby na nás fanoušci mohli být hrdí. A to jsme splnili. Bohužel až na tu kaňku v podobě gólu v závěru.

Reklama