Hlavní obsah

Soukromá děkovačka pro Zmrhala, Tvrdík velebil Nezmara. Úspěchu Slavie si všímají i v Americe

Milán/Praha

Fotbalisté pražské Slavie byli během úvodního kola nového ročníku Ligy mistrů blízko senzaci, když dokázali v úterý řádně pocuchat nervy příznivcům Interu Milán. San Siro šokoval v 63. minutě Peter Olayinka. Překvapivé vedení 1:0 ale sešívaní nakonec neudrželi a o tři body přišli gólem ve druhé minutě nastavení, když srovnal Nicolo Barella. Skvělého výkonu si všímají i v zahraničí. Šéf představenstva klubu Jaroslav Tvrdík bezprostředně po zápase děkoval sportovnímu řediteli Janu Nezmarovi, privátní děkovačku od slávistických fanoušků si vysloužil Jaromír Zmrhal.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Radost Slavie! Peter Olayinka slaví gól, který vstřelil Interu Milán v utkání Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Návrat Slavie do Ligy mistrů po 12 letech si nenechala ujít řada osobností červenobílých. Přímo na stadionu San Siro byl přítomna i bývalá opora pražského celku Jaromír Zmrhal. Šestadvacetiletý odchovanec v létě přestoupil do italské Brescie, do Milána to tedy neměl daleko a po remízové senzaci se šel pozdravit s fanoušky sešívaných.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Inter Milán - SlaviaVideo: O2 TV Sport

„Vždycky když Slavia potřebovala pomoct, tak jsem zůstal, protože jsem věděl, že jí můžu pomoct, a hlavně jsem jí chtěl pomoct. V tuhle chvíli si ale myslím, že moji pomoc tolik nepotřebuje, protože má skvělý tým," vzkázal fanouškům během svého letního odchodu a jeho slova se potvrdila. Příznivci vršovického klubu na jeho zásluhy nezapomněli a na San Siru mu věnovali soukromou děkovačku.

Na sociální síti Twitter byl po zápase aktivní i předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Ten vyzdvihl především přínos sportovního ředitele Jana Nezmara. „Dnes bych rád poděkoval muži v mediálním pozadí – Janu Nezmarovi. Pro mne je Tvoje kariéra stejně úžasná jako Jindrova (trenéra Trpišovského - pozn. red). Respekt a obrovská úcta, Honzo!" napsal Tvrdík.

Vynikajícího výkonu červenobílých si všimli i zámořští novináři ze stanice ESPN. Ti připomněli vtipný moment z losování základních skupin v Monaku. Slávističtí zástupci tehdy nemohli zadržet smích z toho, že je Petr Čech nalosoval do skupiny smrti. Úterní představení ale neodpovídalo tomu, že by Slavia měla plnit roli otloukánka mezi fotbalovými giganty.

Fotbalový server Goal.com si zase všiml jedné zajímavosti v souvislosti s úterním duelem. Jediný střelec hostů Peter Olayinka se totiž prosadil při svém debutu v Lize mistrů jako první nigerijský fotbalista od roku 2002, kdy dokázal vstřelit hattrick Yakubu Aiyegbeni.

Reklama