Hlavní obsah

Vrátí se XFN? Kareš chce dluhy vyřešit do pár týdnů, sám bude zápasit

Praha

Stále dluží, chtějí zaplatit a nevzdávají se. Taková je ve zkratce situace kolem organizace XFN, která pořádala a opět chce organizovat galavečery bojových umění. Petr Kareš, který je zakladatelem společnosti ve čtvrtek oznámil, že hodlá jít dále, uhradit závazky chce do 30. listopadu a také bude zápasit.

XFN se opravdu vrací na scénu. Konkrétní plány ale stále tajíVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je zjevné, že XFN nestálo na pevných základech. V minulých měsících bylo naprosto paralyzováno. Myslím si, že XFN je více než firma, je to příběh o životě zápasníků, hodně se odráží i v mém životě - výhry, porážky. My jsme se rozhodli to nevzdat. Když se podívám, vidím spoustu chyb. Že někomu nebylo zaplaceno, je hanba a ostuda. Nechci a nemůžu nechat XFN za sebou," řekl také Kareš.

Konkrétnější, co se týče závazků nebyl. Komu a kolik XFN dluží, nebylo zveřejněno. Stejně tak nebyly představeny jasnější plány do budoucnosti. „Určitě chceme zápasníky vyplatit do první akce, myslím, že to bude i dřív. O jakou částku jde, nemohu komentovat, protože jsem nebyl jednatelem ani jedné ze společností, které provozovaly XFN."

Vstupenky za zrušený červnový turnaj v O2 areně slíbil Kareš vrátit ve 100 procentech. Co se týče historie, uvedl internetovou stránku xfntruestory.com, kde má být zaznamenáno vše podstatné, co se ve společnosti dělo. Na konci jsou vyčísleny pohledávky v souhrnu za 8,5 milionu korun.

XFN na konci minulého roku vyprodalo O2 arenu. Vrchol, po kterém přišel během několika měsíců strmý pád. Nevyplacení zápasníci, zklamaní fanoušci, kteří se dožadovali navrácení peněz za vstupenky, dohady, odchody bojovníků, zrušený galavečer v O2 areně.

Teď se pokouší o návrat a získání důvěry u fanoušků. „Musím zdůraznit, že to co se říkalo a psalo, z čeho jsem byl podezírán, tak se neprokázalo. Jsem si poměrně jistý, pokud bych odešel, nechal to za sebou já i můj tým, tak lidé zpátky peníze nedostanou. Naopak věřím, že mě fanoušci podrží a pochopí naši situaci. My jsme tady proto, abychom vše napravili, pokud tady nebudeme, tak nebude nic a vše zůstane jako v minulosti," řekl také Kareš, který se představí 30. listopadu v Praze jako zápasník.

Foto: Archiv: Tomáš Rosenberger

Tomáš Rosenberger, muž, který má pomoct XFN.

„Osobně bych si rád odpočinul a připravil se na zápas. Posledních šest měsíců bylo náročných. Budu se prezentovat spíš jako zápasník než promotér. Vše se bude vyvíjet," nastínil mlhavě Kareš svůj plán a vyjmenoval také tři nové investory, partnery, kteří by měli stát za XFN: EMAA International, Double Red a The Fight Arena, kterou zastupuje Tomáš Rosenberger, ten ale bližší informace ve čtvrtek neposkytl.

„Zápasníky představíme v následujících dnech, myslím, že karta bude dobrá, možná skvělá, jména vás překvapí. Co se týče budoucnosti, chceme navázat na evropskou strategii, momentálně chceme vyřešit problémy, které máme v Česku a na Slovensku," dodal Kareš.

Jaká bude realita, zda budou dluhy uhrazeny, jestli XFN získá fanoušky zpět, napoví nejbližší týdny a měsíce. Jisté je jedno, pokud zůstane jen u slibů, dojde na slova, o kterých Kareš dnes mluvil - hanba a ostuda.

Jak šel čas s XFN v roce 2019
11. únor:
Bomba odpálena. Vémola opustil XFN
„Tohle je moje cesta, stále jdu do UFC, pokud budu vyhrávat, tak se tam dostanu, je jedno, kdy to bude. V Oktagonu není nikdo, kdo by mě mohl zastavit. Peníze neřeším, nejsou na prvním místě. Hlavně, když je na chleba, já zápasím a utrácím peníze,“ řekl Karlos Vémola.
12. únor:
S XFN ještě nemám vše finančně v pořádku, přiznává Kincl
Promo v plném proudu, lístky se prodávaly a v českém MMA světě si žila svým životem jedna odveta pod organizací XFN. Jak se zdá, tohle je minulost. Repete v kleci mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem odválo jedno rozhodnutí. Vémola přešel pod hlavičku OKTAGON MMA a budovaný fight se sesypal jako domeček z karet.
13. únor:
Vémolův odchod? Velká zrada! Proti XFN se prý strhla masivní
„V roce 2018 jsme vyplatili 110 zápasníků. Není pravda, že XFN neplatí své zápasníky a není pravda, že svým zápasníkům dluží,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz promotér této organizace Petr Kareš.
27. březen:
Největší částku nedostal Rytmus. Ondruš se pokusil o destrukci XFN
„Pokud jsou některé závazky po splatnosti, tak je k nim vždy sjednána dohoda o úhradě. Nejsme určitě v dobré kondici, ale také to není nic neřešitelného. Na nic nečekáme a jednáme se všemi. My máme velký zájem každého přesvědčit, chyb jsme si vědomi a chceme pokračovat dál. Největší částku představuje doplatek odměny Patriku Vrbovskému (Rytmus). Částku zveřejňovat podle smlouvy s Patrikem nemohu. Jsme dohodnuti na splátkách a ty dodržíme,“ řekl Petr Kareš.
9. duben:
XFN má týden na vyplacení své hvězdy
„S XFN nemám žádný problémy, vždy mi zaplatili včas, ale teď mají nějaké problémy, tak jsem je poprosil, aby mi dali peníze dopředu. Já se nemůžu připravovat a myslet na to, jestli zaplatí, nebo ne. Mají ještě týden,“ řekl Machmud Muradov.
„Zatím mi neuhradili nic. Moje závazky měly být uhrazeny zhruba do 15. ledna. Částku neřeknu úplně přesně, ale je to necelých 80 tisíc,“ řekl David Dvořák po výhře v Liberci.
16. duben:
Černý scénář potvrzen. Nepřišly peníze, hlavní zápas v O2 areně se ruší
Ti, kteří pochybovali, nevěřili, měli pravdu. Je tu další rána do vazu organizaci XFN. Ohlášený a promovaný hlavní zápas na červnovou O2 arenu nebude. A za vším hledejte finance, tak jak je v posledních týdnech u této stáje zvykem. Machmud Muradov nedostal výplatu před zápasem, jak mu bylo slíbeno, a duel s Patrikem Kinclem zrušil.
16. duben:
Kareš se stal šéfem XFN. Po hurikánu slibuje lepší časy
„XFN má dnes dva majitele. Jsem to já a společnost Amira Group. V současné době jsem většinový vlastník a následující postupy jdou plně za mnou. Po právní stránce věc vyžaduje svolání valné hromady, což znamená méně než 15 dní. Druhým vlastníkem je společnost Amira Group, ta byla v minulosti zastupována panem Brčákem a je vlastněna jeho manželkou. Podíl jsem koupil do pana Josefa Juránka,“ řekl Petr Kareš
30. květen:
Galavečer od XFN nebude. O2 arena se ruší
Promotér organizace XFN Petr Kareš ve čtvrtek oficiálně oznámil, že galavečer MMA 7. června v O2 areně nebude. Slibovaná akce, kde měli původně bojovat přední čeští a slovenští zápasníci, zmizela v propadlišti dějin. Finanční problémy, které XFN provází už několik měsíců, vyústily ve zrušení galavečeru.
5. červen:
Kincl má jasno: XFN se už na nohy nepostaví
„Myslím si, že XFN se už na nohy nepostaví.“
6. červen
Prague Fight Night, nový hráč na trhu
„Vývoj a průběh má určité pozadí, my vnímáme tuto akci jako obchodní příležitost. Sešli se dva lidi, investor a já a máme vizi, že to chceme zkusit. Chtěl bych upozornit, že se nechceme s nikým prát a být konkurencí. Chceme dělat akce trochu jinak, chceme se zaměřit na asijský směr, například ONE Championship. Takže jiná cesta než OKTAGON MMA a XFN. Petr Kareš není investorem, nemá s vedením společnosti nic společného, jde čistě o poradce," řekl Sport.cz Tomáš Rosenberger, zástupce hlavního českého investora.

Reklama

Související témata: