Hlavní obsah

Ronaldo vs. Félix. Zápas Juventusu s Atlétikem nabídl bitvu hvězd

Té symboliky si nešlo nevšimnout. Juventus Turín zavítal v rámci úvodního kola nového ročníku Ligy mistrů na stadion Wanda Metropolitano, kde remizoval s Atlétikem Madrid 2:2. Ještě před zahájením duelu byli diváci svědky zajímavého momentu. Na hřišti se potkali legendární Portugalec Christiano Ronaldo a vycházející hvězda světového fotbalu, Ronaldův krajan, Joao Félix.

Sestřih utkání Atlético - JuventusVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Félix vlétl do zápasu s velkou chutí. Jeho sólo téměř přes celé hřiště ale Wojciech Szczesny vyrazil na roh. Ronaldo mohl zase strhnout vítězství na stranu svého celku v nastavení, ale branku netrefil. K očekávané gólové přetahované mezi dvěma portugalskými kanonýry tak nakonec nedošlo. Prosadili se jiní střelci.

Juventusu zajistili po přestávce vedení Juan Cuadrado s Blaisem Matuidim, ale domácí Atlético vrátil do hry v 70. minutě Stefan Savič. Turínský celek držel těsné vedení až do nastavení, ve kterém bod pro španělský tým zajistil hlavičkou po rohovém kopu Héctor Herrera.

V souběžně hraném utkání skupiny D mezi domácím Bayerem Leverkusen a Lokomotivem Moskva si tři body připsal hostující tým díky výhře 2:1. O triumfu ruského celku rozhodli Grzegorz Krychowiak a Dmitri Barinov.

Reklama

Související témata: