Hlavní obsah

Premiéra plavecké „Ligy mistrů" je za dveřmi. Kubová je v týmu s Ledeckou

Praha

Dva týdny zbývají do startu plavecké International Swimming League (ISL) a týmy, které v nové soutěži budou bojovat, finalizují sestavy. Jasno má už i česká znakařka Simona Kubová, která se domluvila s týmem DC Trident, v němž poplave spolu s americkou hvězdou Katie Ledeckou a další Češkou Anikou Apostalon.

Foto: ČSPS/Ivo Stejskal

Start Simony Kubové v semifinále znakařské stovky na MS v korejském Kwangdžu.

Článek

„S radostí oznamuji, že budu závodit v ISL jako hrdý člen týmu DC Trident," uvedla Kubová ve čtvrtek na svém instagramovém účtu. „Je mi ctí být součástí tak skvělého týmu, měřit se s těmi nejlepšími plavci a spolupracovat s nejlepšími trenéry na světě," dodala elitní česká znakařka.

Tým Kubové by se měl představit na třech zastávkách soutěže - v úvodním podniku v Indianapolis (5.-6. října), na následujícím v Neapoli (12.-13. října) a při pátém v marylandském College Parku (16.-17. listopadu). Celkem se do soutěže zapojí osm celků a mezi soupeři týmu Kubové nechybí Adam Peaty, Caeleb Dressel, Katinka Hosszúová, Federica Pellegriniová, Chad Le Clos, Kristóf Milák, Sarah Sjöströmová, Anton Čupkov, Leah Smithová či Lilly Kingová.

Práva koupil Eurosport

Pro olympijské hry je plavání po atletice druhým nejcennějším diváckým klenotem a Mezinárodní plavecká federace FINA se chlubí větším počtem národních federací (209) než Mezinárodní olympijský výbor. Postavení profesionálních plavců, zejména v příjmovém hledisku, je ale třeba v porovnání s fotbalisty žalostné.

ISL si dala za úkol tento aspekt změnit. Hvězdami nabité týmy se od října do prosince v nové soutěži poperou o celkový triumf a organizátoři slibují výrazný mediální dosah a adekvátní odměny pro sportovce. A že má nový produkt marketingový potenciál, potvrzuje nedávno podepsaná dvouletá exkluzivní smlouva s televizní stanicí Eurosport.

Program International Swimming League
5.-6. říjnaIndianapolis, USA
12.-13. říjnaNeapol, Itálie
19.-20. říjnaLewisville, USA
26.-27. říjnaBudapešť, Maďarsko
16.-17. listopaduCollege Park, USA
23.-24. listopaduLondýn, Velká Británie
20.-21. prosinceLas Vegas, USA

Reklama

Související témata: