Hlavní obsah

V trénincích F1 v Singapuru byl nejrychlejší Hamilton

Aktualizováno

V trénincích na Velkou cenu Singapuru formule 1 byl nejrychlejší Lewis Hamilton z Mercedesu. Krok s obhájcem titulu a vedoucím jezdcem průběžného pořadí mistrovství světa dokázal na okruhu Marina Bay držet jen Max Verstappen z Red Bullu. Třetí Sebastian Vettel z Ferrari už ztratil téměř sekundu.

Foto: Feline Lim, Reuters

Brit Lewis Hamilton při tréninku v Singapuru.

Článek

Hamilton ve výrazně rychlejším druhém tréninku, který už se stejně jako závod jel v noci za umělého osvětlení, zaznamenal čas 1:38,773. Tempu pětinásobného mistra světa se přiblížil pouze vítěz úvodního tréninku Verstappen a na druhém místě zaostal o 184 tisícin.

Vettel z Ferrari na třetí příčce už za Hamiltonem zaostal o osm desetin. Čtvrtý čas zajel Valtteri Bottas, který v prvním tréninku havaroval, ale mechanici jeho poškozený vůz stihli dát do pořádku. Druhý pilot Mercedesu měl stejně jako pátý Alexander Albon z Red Bullu už ztrátu přes jednu sekundu.

Až na šesté příčce se umístil Charles Leclerc z Ferrari, které oproti jiným závodům nemůže spoléhat na silnější motor a v zatáčkách má problémy s přilnavostí gum. Vítěz předchozích Velkých cen v Belgii a Itálii tak neprožil povedený pátek, protože v prvním tréninku byl po potížích s převodovkou předposlední.

Sobotní kvalifikace odstartuje v Singapuru v 15 hodin. Před rokem obsadil pole position Hamilton a poté si v závodě dojel pro druhé vítězství za sebou. Pilot Mercedesu je spolu s Vettelem nejúspěšnějším jezdcem na okruhu Marina Bay, kde oba vyhráli rekordní čtyři závody.

Tréninky na Velkou cenu Singapuru, závod mistrovství světa vozů formule 1:
První trénink:
1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:40,25
2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,167
3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,666
4. Bottas (Fin./Mercedes) -1,077
5. Albon (Thaj./Red Bull) -1,208
6. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,553
Druhý trénink:
1. Hamilton 1:38,773
2. Verstappen -0,184
3. Vettel -0,818
4. Bottas -1,121
5. Albon -1,170
6. Leclerc (Mon./Ferrari) -1,245

Reklama

Související témata: