Hlavní obsah

Slovan dostal trest i na zápas proti Wolverhamptonu

Fotbalisté Slovanu Bratislava dostali od UEFA trest za rasistické pokřiky fanoušků i pro další zápas Evropské ligy. Bez diváků musí nastoupit 24. října proti Wolverhamptonu. Jiný trest si odpykal úřadující slovenský mistr již ve čtvrtek, kdy porazil Besiktas Istanbul 4:2. Tribuny nicméně prázdné nebyly, díky výjimce Slovanu fandily děti do 14 let.

Foto: David W Cerny, Reuters

Fotbalisté Slovanu děkují fanouškům - dětem po senzační výhře nad Besiktasem.

Článek

Další trest bratislavský klub obdržel za chování fanoušků v prvním zápase play off proti PAOK Soluň (1:0), navíc musí zaplatit pokutu 50 000 eur (1,3 milionu korun). Pokřik mířený na řecké fotbalisty i jejich příznivce UEFA vyhodnotila jako diskriminaci vůči Romům. Slovan se proti trestu odvolal.

V úvodním duelu skupiny proti Besiktasi pykal Slovan za nevhodné chování diváků z utkání 2. předkola s kosovským Feronikeli. Díky výjimce v pravidlech v ochozech fandilo více než pět tisíc dětí.

Uzavřením stadionu na jedno utkání byla potrestána i maďarská reprezentace. V domácím zápase kvalifikace o mistrovství Evropy proti Slovensku se diváci podle UEFA dopustili opakovaných rasistických a nenávistných projevů.

Maďarský svaz na webu informoval, že podobně jako Slovan pozve na zápas proti Ázerbájdžánu (13. října) děti. Součástí trestu je pokuta 60 000 eur.

Reklama

Související témata: