Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 1:1Hejkalův návrat na lavičku pomohl k zisku bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Mareš 0 : 1
45. Šašinka 1 : 1
Záznam online reportáže

V zápase 10. kola první fotbalové ligy remizovalo Slovácko na domácím hřišti s Teplicemi 1:1. Oba góly padly po brejkových situacích - skóre otevřel ve 22. minutě hostující Jakub Mareš, v poslední minutě prvního poločasu vyrovnal Ondřej Šašinka. Slovácko nevyhrálo čtvrtý ligový zápas v řadě, Teplice, na jejichž lavičku se po dvouzápasovém disciplinárním trestu vrátil trenér Stanislav Hejkal, prodloužily sérii neporazitelnosti se Slováckem na sedm utkání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a Jan Navrátil ze Slovácka.

Článek

Úvod zápasu se nesl ve znamení převahy domácího celku. Jeho záložní formace přehrávala středovou řadu Teplic a tak se hrálo především na polovině hostí, ovšem bez vyloženějších šancí.

Slovácko hrozilo zejména centrovanými míči, které ale vysoké stopery hostí nemohly překvapit. V 19. minutě chyboval v rozehrávce Shejbal, Petržela přistrčil míč Havlíkovi, ale jeho střele chybělo pár centimetrů.

Ve 22. minutě přišel pro domácí šok. Žitný vysunul mezi domácí stopery Jakuba Mareše, který při prakticky prvním ohrožení domácí branky velmi zkušeně přehodil vybíhajícího Trvala a pohodlně otevřel skóre. Pro hostujícího útočníka šlo už o čtvrtý zásah v posledních třech duelech.

Domácí gól zaskočil, nicméně neubral jim snahu o vyrovnání. Vzduchem to příliš nešlo, byť Šašinkově hlavičce moc nechybělo. Když už se zdálo, že nápor Slovácka skončí v první půli bez jediné přímé střely na bránu, utekl obraně Teplice Šašinka, prostřelil Grigara a postaral se o vyrovnání.

Po přestávce se obraz hry srovnal a Teplice se přece jen více osmělovaly k útočení - nebezpečně hlavičkoval Mareš, Shejbalovu střelu po rozehrané standardní situaci lapil pozorný Trmal. V 65. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu po souboji Reinberka s Marešem, ale píšťalka sudího se neozvala.

I na druhé straně se mezi tyčemi blýskl Grigar, když zlikvidoval tvrdou střelu Havlíka z přímého kopu. S přibývajícím časem rostla snaha domácích o vítězný gól, ale chyběla jim především přesná koncovka. Čtvrt hodiny před koncem byl blízko kýžené trefě Šašinka, ale hlavou mířil těsně vedle. V 87. minutě zlikvidoval hlavičku Hofmanna Grigar a poradil si i s nájezdem Zajíce.

Fotbalová liga - 10. kolo:
1. FC Slovácko - FK Teplice 1:1 (1:1)
Branky: 45. Šašinka - 22. J. Mareš. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vodrážka. ŽK: Šašinka, Hofmann, Reinberk - Vondrášek. Diváci: 3876.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (77. Kalabiška), Šašinka, Navrátil (89. Hellebrand) - Zajíc. Trenér: Svědík.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Hyčka - Žitný, Kodeš, Shejbal, Kučera - Řezníček (89. Vyhnal), J. Mareš (90.+1 Jindráček). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: