Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 2:3 PPKladno se dočkalo prvního bodu v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Stránský 0 : 1
50. Lakatoš 0 : 2
57. Austin 1 : 2
59. Redlich 2 : 2
61. Bukarts 2 : 3
Záznam online reportáže

Ještě necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby prohrávali s Vítkovicemi o dva góly a nic nenasvědčovalo tomu, že by se hokejisté Kladna měli ve 4. extraligovém kole dočkat prvního bodového zisku v sezoně. Jenže dočkali alespoň jednoho! Austin s Redlichem svými góly totiž poslali do prodloužení, v němž ale rozhodl o triumfu Vítkovic 3:2 Roberts Bukarts. Vítkovice tak bodovaly i v pátém duelu nového ročníku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jaromír Jágr na kladenské střídačce - ilustrační foto.

Článek

Mimo kladenskou sestavu zůstal útočník Martin Réway, kterého trenéři stáhli ze hry už v průběhu pátečního duelu v Karlových Varech poté, co byl na ledě u čtyř z prvních eti inkasovaných gólů Rytířů. Do branky domácích se vrátil Cikánek, Jaromír Jágr nastoupil v první útočné formaci opět se Zikmundem a Valským.

Kladenští začali velice opatrně, za žádnou cenu nechtěli zbytečně otvírat své zadní řady, a protože s podobným stylem vyrukovaly i Vítkovice, moc šancí fanoušci v první třetiny neviděli. Až v jejím závěru Rytíři zamkli hosty před jejich gólmanem Svobodou, ten se ale několikrát vyznamenal, zejména v oslabení při dělovce Austina.

I po první změně stran bylo Kladno nebezpečnější, jenže chyběla mu přesnost ve finální fázi. Zejména při dvou přečísleních, kdy pas na Stacha neprošel a při druhém dostal O´Donnell puk na brusle. A protože při přesilovce neuspěli Jágr se Stachem a Hajný zase v ideální pozici v mezikruží trefil jen Svobodu, diváci dál čekali na úvodní trefu.

Vítkovice k ní dostaly v poslední minutě druhé třetině skvělou příležitost. Domácí totiž nejprve dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě, a když pak zamířil na trestnou lavici i Lakos, měli hosté k dispozici 100 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Mallet ji mohl využít hned po pár sekundách ranou do odkryté klece, Kladno ale skvělým zákrokem zachránil Cikánek.

Rytíři sice dlouhé oslabení přečkali, jenže pouhou vteřinu po návratu Lakose na led vypálil z pravého kruhu Šimon Stránský a Vítkovice vedly. A když Lakatoš ve 49. minutě z vrcholku levého kruhu odrazem o tyčku přidal druhý gól, zdálo se být rozhodnuto.

Jenže v 57. minutě Austin při signalizovaném trestu hostů tvrdou ranou z mezikruží konečně našel recept na Svobodu a Kladno najednou ucítilo šanci. Vítkovice zmáčklo a v čase 58:05 nekrytý Redlich vyrovnal. Šlo se tak do prodloužení, které ale trvalo jen 26 vteřin. Vítkovicím v něm bod navíc zajistil Bukarts.

4. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Vítkovice Ridera 2:3 v prodl. (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 57. Austin (Stach), 59. Redlich (Austin) - 42. Š. Stránský (Mallet, Lakatoš), 50. Lakatoš (Š. Stránský, Bukarts), 61. Bukarts (Š. Stránský, Šidlík). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:4, navíc Výtisk (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 2653.
Kladno: Cikánek - Nash, Austin, Lakos, Kehar, Barinka, Smetana - Jágr, Zikmund, Valský - Hajný, Stach, J. Strnad - O'Donnell, Machač, Redlich - Bláha, T. Kaut, Š. Jelínek. Trenéři: Čermák, Lidický a Kregl.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Černý, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, - Lakatoš, Š. Stránský, Bukarts - Schleiss, Vopelka, Kurovský - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: