Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 4:3Hokejisté Liberce otočili duel za dvacet vteřin

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Stránský 0 : 1
23. Zachar 1 : 1
27. Filippi 2 : 1
30. Zohorna 2 : 2
39. Zohorna 2 : 3
57. Hudáček 3 : 3
57. Vlach 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce otočili ve třetí třetině dvěma slepenými góly během dvaceti vteřin zápas 4. kola extraligy s Mladou Boleslaví a zvítězili 4:3. Bílí Tygři tak vyhráli i čtvrtý zápas v sezoně, naopak Mladá Boleslav si připsala první porážku a na vítězství z pod Ještědu čeká již 21 zápasů. Naposledy se Bruslaři v Liberci radovali z výhry 18. listopadu 2010.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Liberce a Ondřej Dlapa z Mladé Boleslavi.

Článek

Utkání bylo pikantní pro hostujícího obránce Ševce, který do Mladé Boleslavi zamířil v létě právě z Liberce. A byl to právě Ševc, který měl první šanci utkání, Peters byl ale na místě. Na druhé straně kontroval Šír, jeho střela jen těsně minula Krošeljovu branku. V 8. minutě hosté sehráli dobře rychlé přečíslení a po Najmanově přihrávce otevřel skóre utkání Stránský. Poté se v dobré pozici objevil boleslavský Skalický, Peters si ale dokázal poradit. Z následné dorážky se neprosadil ani aktivní Ševc.

Po přestávce měl na hokejce druhý gól Bruslařů Najman, z úhlu ale netrefil odkrytou branku. A hned z protiútoku vyrovnal povedeným blafákem Zachar. Hostům mohl vrátit vedení Kurka, jeho střelu ale zastavila horní tyč.

Do vedení tak šli v přesilové hře domácí. Šmídovu dělovku od modré čáry dorazil za Krošeljova záda Filippi. V polovině utkání ale bylo opět srovnáno. Po akci Hrbase překonal ležícího Peterse Zohorna. Hned vzápětí byl blízko druhému gólu v utkání Stránský, Petersovi ale znovu pomohla horní tyč. V závěru druhé dvacetiminutovky se ale kolem Dernera protáhnul Zohorna a svým druhým gólem v zápase poslal Středočechy znovu do vedení.

Ve třetí části měl nejprve velkou šanci Birner, Krošelj se ale proti jeho střele bez přípravy včas přesunul. Na opačné straně se blýsknul Peters, když vychytal osamoceného Musila. Blízko vyrovnání byl poté Lenc, také Krošeljovi však pomohla branková konstrukce.

Liberečtí se i nadále tlačili za vyrovnáním a ve velké příležitosti se objevil Filippi, Krošelj ale proti jeho střele vytáhnul skvělý zákrok. V 57. minutě už se ale Severočeši kýženého vyrovnání dočkali. Birner v přesilovce přesně nabil Hudáčkovi a ten střelou z první propálil Krošelje. V aréně ještě neutichla radost z vyrovnání a domácí se radovali znovu. Dvacet vteřin po Hudáčkově gólu rozhodl o libereckém vítězství dobře mířenou ranou Vlach.

4. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
Branka a nahrávka: 23. Zachar, 27. Filippi (Šmíd), 57. L. Hudáček (Birner, Filippi), 57. J. Vlach - 8. J. Stránský (Najman), 30. R. Zohorna (Hrbas), 39. R. Zohorna (Ševc). Rozhodčí: Hradil, Horák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 7002.
Liberec: Peters - Hanousek, Šmíd, Graborenko, Derner, Knot, Kotvan, Kolmann - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, A. Musil - Šír, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Augusta a J. Kudrna.
Mladá Boleslav: Krošelj - Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Kurka - Vondrka, Žejdl, D. Šťastný - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Pabiška. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: