Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 1:2Hradec před nejvyšší návštěvou sezony ovládl derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Rosandič 0 : 1
31. Hovorka 1 : 1
33. Pavlík 1 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic prohráli ve 4. kole extraligy ve východočeském derby před nejvyšší návštěvou sezony 9253 diváků s Hradcem Králové 1:2 a ani ve druhém domácím vystoupení v ročníku nebodovali. O třetí výhře Mountfieldu z posledních čtyř soutěžních soubojů s rivalem rozhodl ve 33. minutě v přesilové hře obránce Filip Pavlík. Hradec po úvodní prohře v novém ročníku naplno bodoval potřetí za sebou, Dynamo na kontě jen jedno vítězství.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z gólu v Pardubicích.

Článek

Duelu předcházel slavnostní úvod, při kterém Dynamo ocenilo kanonýra Petra Sýkoru. Čtyřicetiletý útočník, který s Pardubicemi získal dva mistrovské tituly, po minulé sezoně ukončil vrcholovou kariéru a působí v druholigovém Vrchlabí.

Domácí v úvodní třetině hráli tři přesilové hry v řadě, ale k vedení jim to nepomohlo. Při úvodním Cibulskisově trestu Mountfield domácí do větší šance nepustil, při Paulovičově vyloučení už musel hosty výrazně podržet gólman Mazanec. Zlikvidoval šance Kindla, Harjua a poradil si i s Tyborovou střelou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický klub se před utkáním s Hradcem rozloučil se svým bývalým hráčem Petrem Sýkorou (vpravo). Číslo 385 na dresu je počet branek, které nastřílel v extralize. Vlevo je generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Při Miškářově trestu už se Hradečtí bránili lépe a navíc zahrozil v oslabení Rosandič. Po Látalově faulu se dočkali hosté první přesilovky, v které měl možnost Červený. I Dynamo mohlo udeřit v oslabení, ale Mandát ztroskotal na Mazancovi.

V 17. minutě otevřel skóre Mountfield. Rosandič podpořil útok do přečíslení čtyř na tři a po Chalupově přihrávce z pozice mezi kruhy překonal Kacetla. Před pauzou měli ještě další možností hostů Rákos a Filip Pavlík.

V druhém dějství hráli naopak třikrát za sebou v početní výhodě hosté, když dvakrát pykal Holland a jednou Tybor. Dynamo ale odolalo a naopak v 26. minutě po Tyborově návratu na led mohl vyrovnal Machala, který ale z brejku bekhendem Mazance nepřekonal.

Domácí se dočkali v polovině utkání, kdy při vyloučení Zámorského prostřelil hradeckého gólmana mezi betony Hovorka. Ve 33. minutě ale při Machalově trestu vrátil hostům vedení Filip Pavlík, jehož pokus si nešťastně srazil do vlastní branky Mikuš. Vzápětí putoval na trestnou lavici potřetí Holland, ale Dynamo se ubránilo.

Pardubická snaha o vyrovnání byla v závěrečném dějství marná. Při Voráčkově vyloučení dokonce hosté uzamkli Dynamo i v oslabení v jeho obranném pásmu. Hradec domácí i nadále nepouštěl do šancí a na konci se Pardubičtí neprosadili ani při Cingelově trestu, kdy měl možnost Mandát. V 58. minutě neuspěl ani Tybor.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Hovorka (Piché) - 17. Rosandič (M. Chalupa, Miškář), 33. F. Pavlík (Cibulskis, Kubík). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 9253.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Piché, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Ivan - Tybor, R. Kousal, Harju - Hovorka, Mandát, D. Kindl - Machala, Poulíček, M. Látal - O. Matýs, Pochobradský, M. Kratochvil. Trenéři: Lubina, Bělohlav a Janecký.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Nedomlel, Gaspar, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, T. Voráček - Dragoun, Bičevskis, Perret - Smoleňák, Rákos, Červený - Jergl, Cingel, Paulovič - M. Chalupa, Kubík, Miškář. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Reklama

Související témata: