Hlavní obsah

Prohra v derby jde za mnou, nedovedl Frýdek vysvětlit dětinskou chybu a penaltu, kterou zavinil

Praha

Výmluvy nehledal. Věděl, že šlo o zkrat, který ovlivnil další průběh derby se Slavií. Výsledek také, to se ví. „Moje dětinská chyba,“ přiznával sparťanský kapitán Martin Frýdek, že jeho úlet přišel letenský tým hodně draho. „To, co jsem předvedl, by se stávat nemělo,“ sám nedovedl pochopit, proč skosil slávistu Součka v šestnáctce, i když musel tušit, že míč je až příliš daleko, než aby na něj dosáhl. Zákonitě proto místo balonu trefil Součka, který nařízený pokutový kop proměnil a zavelel k cestě za výhrou 3:0.

Myslím, že moje dětinská chyba při penaltě rozhodla zápas, kál se Martin Frýdek Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Hloupá penalta. A to jsme přitom věděli, jak důležité bude, kdo první gól vstřelí," nedokázal ani stoper David Lischka dost dobře pochopit Frýdkův úlet.

„Nedokážu si vysvětlit, proč jsem šel do souboje se Součkem právě takhle. Nevím, proč jsem to udělal. Ale jedno vím - penalta rozhodla celý zápas. Porážka jde proto za mnou," označil Frýdek sám sebe za viníka dalšího selhání Sparty.

V konfrontaci se Slavií třetího v řadě, neboť na jaře prohrála Sparta v Edenu v semifinále domácího poháru 0:3 a poté i v utkání ligové nadstavby 2:1. Sparťanská série bez výhry v derby se tak natáhla už na devět zápasů.

„Slavia je prostě dobrý tým. A bylo na ní vidět, jak je dobře organizovaná. Nemohli jsme se dostat do šancí, protože dobře bránila a trestala nás. Pár příležitostí jsme sice měli, ale v zakončení chyběl klid," připomínal Frýdek šanci svou i příležitost Haška v závěru první půle.

„Nejdřív hloupá penalta, pak smolný druhý gól. Ale i za stavu 0:2 bychom měli síly s utkáním ještě něco udělat, kdyby Plavšič proměnil sólo, kdy šel sám na gólmana. Jenže nedal, my hru otevřeli a dostali jsme třetí branku," povzdechl si Lischka, který tentokrát už zvládl celý zápas.

„Ani já nemyslím, že by nás druhý inkasovaný gól definitivně zlomil. Mohli jsme závěr derby ještě zdramatizovat, ale nedáme nic," bylo Frýdkovi jasné, že po třetí bodové ztrátě na domácím hřišti se Sparta propadne v tabulce ještě níž, než dosud figurovala.

A to ji v příštím ligovém kole čeká zápas v Plzni, která jako jediná drží v podzimní lize krok s vedoucí Slavií.

„Ještě před tím ale hrajeme ve středu pohárové utkání v Jihlavě, kde to nebude jednoduché. Ale tenhle zápas zvládnout musíme," vítá Frýdek možnost složit už uprostřed týdne na Vysočině alespoň částečný reparát za hladkou prohru v derby.

Reklama