Hlavní obsah

Ze Slavie zbyla hořká pachuť, hodnotí po derby kouč Interu Milán

Ještě předtím než fotbalisté Slavie zvítězili v pražském ligovém derby nad Spartou (3:0) odehrál na San Siru svoji bitvu s městským rivalem také jejich nedávný soupeř z Ligy mistrů Inter Milán proti AC. A i Nerazzurri slavili výhru (2:0) a nemohli si vynachválit, jak se z šokující remízy se Slavií (1:1) dokázali oklepat.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Antonio Conte diriguje svůj tým v zápase proti pražské Slavii

Článek

Výhru Interu zařídili Marcelo Brozovič a Romelu Lukaku a milánský celek tak zůstal na čele Serie A s maximálně možným ziskem bodů.

„Měli jsem za sebou zápas se Slavií v Lize mistrů, po kterém nám zbyla trochu hořká pachuť v ústech. Ale na druhou stranu nás pořádně nažhavila v tom správném směru na derby," pochvaloval si kouč Antonio Conte.

„Hráči si počínali dobře ve všech aspektech. Vítězství jsme si zasloužili. Derby jsou speciální a nikdy nejde o snadné výhry," pochvaloval si trenér, který po úterním duelu se Slavií naopak svůj tým včetně sebe samého ostře kritizoval.

Fanouškům se omlouval a sám sebe obviňoval z toho, že hráčům zřejmě neumí vysvětlit herní styl, jaký po nich požaduje.

„Se startem do Seria A jsem maximálně spokojený. Méně už pak se vstupem do Ligy mistrů, ale i tam věřím, že se dostaneme na správnou cestu," pokračoval po výhře nad městským rivalem Conte.

Proměna těšila i úspěšného střelce Lukakua. „Zápas se Slavií byl hodně obtížný. Teď jsme se ale dokázali na derby dobře připravit a dali jsme pádnou odpověď," těšilo belgického kanonýra.

Reklama

Související témata: