Hlavní obsah

Už nemusí spát v tělocvičně. Po sedmi letech dřiny se naplní jeden sen

Praha

Ital, které píše historii daleko od své země. Je mezníkem u dvou českých bojovníků MMA. V roce 2015 ukončil André Reinders kariéru, porazil ho v Praze Alessio Di Chirico a byl jeden duel od UFC. V sobotu bude tento italský zápasník stát v kleci opět. Tentokrát v Kodani. Proti němu zažije křest v UFC uzbecký Čech Machmud Muradov. Ten v začátcích před sedmi lety spal také v gymu, když neměl peníze. Sedm let dřiny a za pár hodin si připíše premiéru mezi elitou. Jeden životní sen bude naplňen.

Foto: Facebook: Makhmud "Mach" Muradov

Machmud Muradov už nemusí spát v gymu. Sedm let dřiny a v sobotu si připíše premiéru v UFC.

Článek

„S Alessiem jsem zápasil vlastně po ukončení své kariéry. Předtím jsem měl tři roky pauzu a už jsem dávno nebyl na vrcholu svých sil, přesto jsme spolu bojovali až do třetího kola," vzpomíná Reinders na svoji derniéru v kleci.

Muradov v úterý odlétěl na sever Evropy, tam ho v sobotu čeká devětadvacetiletý Ital, který má v UFC bilanci tří výher a tří porážek. Soupeř má jedenáct výher v řadě a za pár hodin se dočká premiéry v nejprestižnější MMA organizaci na světě.

Jdu pro výhru, má jasno před premiérou v UFC Machmud MuradovVideo: Sport.cz

„Podle mě jde o dobrého soupeře na rozjed v UFC. Alessio je komplexním bojovníkem, jehož asi nejsilnější stránkou je wrestling, ale přesto úroveň jeho wrestlingu nedosahuje špičky v této divizi UFC. Myslím si, že jde o dobrého soupeře na otestování, jak na tom Mach opravdu je ve srovnání se světovou špičkou," říká Reinders, který nováčkovi věří.

André Reinders
Věk38 let
MMA zápasy32
První zápas14. květen 2005
Poslední zápas19. březen 2015
Nejdelší série5 výher

Atletické předpoklady, dynamika, výbušnost, to jsou přednosti, které bývalý český špičkový zápasník vidí u Macha Muradova. „Ital bude mít velký problém dostat Macha na zem a tam ho nějakým způsobem kontrolovat, případně ukončit. Mach může zažít příjemný vstup do UFC, má šanci se předvést a ukázat se, co v něm je," je přesvědčený Reinders, který má i tip, jak tento duel dopadne.

Machmud Muradov
V UFC budu reprezentovat dvě země, Uzbekistán a Česko. Chci zvítězit za každou cenu. Soupeř nechce vyhrát tak jako já, to vím.
Petr Kníže, trenér
UFC je úplně jiná soutěž. První soupeř je hratelný, ale další lidi, to bude jiná soutěž, než kterou jsme doteď šli. Z mého pohledu by bylo ideální se dostat do první desítky, patnáctky a tam se nějakou dobu udržet.

Rozjetá uzbecká mašina. Makhmud Muradov vyhrál a potěšil fanoušky na ŠtvaniciVideo: Sport.cz, O2 TV Sport

„Mach, který je nyní v top formě, je našlápnutý po sérii jedenácti vítězství, má sebevědomí, takže by měl vyhrát a zápas ukončit před limitem. V jeho neprospěch hrají maximálně zkušenosti soupeře, který si připíše už sedmý fight v UFC. I přesto si myslím, že by měl Mach vyhrát před limitem."

Machmud Muradov
Věk29 let
Zápasy28
Výhry22
Prohry6
Současná série výher11
Poslední porážka18.12.2016
První zápas v MMA29.4.2012

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články