Hlavní obsah

Naprostá dominance! Dygertová vládla na MS v časovce a slaví první zlato na silnici

Americká cyklistka Chloé Dygertová deklasovala v časovce na mistrovství světa v Británii konkurenci a po pěti titulech na dráze získala své první zlato na silnici. Na trati 30,3 km v Yorkshiru se k dvaadvacetileté rodačce z Indiany dokázala nejvíce přiblížit Nizozemka Anna van der Breggenová, jež na ni ztratila 1:32 minuty a vybojovala třetí stříbro za sebou. S bronzem se tentokrát musela spokojit obhájkyně titulu z předchozích dvou šampionátů Annemiek van Vleutenová. Šestatřicetiletá Nizozemka za vítězkou zaostala o 1:52 minuty.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Chloé Dygertová deklasovala v časovce na MS v Británii konkurenci a po pěti titulech na dráze získala první zlato na silnici

Článek

Dygertová dnešním triumfem navázala na MS 2015 v Richmondu, kde v juniorské kategorii ovládla časovku i závod s hromadným startem. Cyklistka, kterou trénuje trojnásobná olympijská vítězka v časovce Kristin Armstrongová, pojede silniční závod i letos.

Mezi seniorkami se na silnici Dygertová prosadila poprvé poté, co v minulých letech sbírala úspěchy hlavně na dráze. Z posledních tří MS má pět zlatých medailí ze stíhacího závodu družstev i jednotlivců; zlaté double z časovky na silnici a individuální stíhačky na dráze získala jako čtvrtá žena v historii.

Start ženského závodu mezi městy Ripon a Harrogate byl odložen o 40 minut kvůli hustému dešti a kalužím, které způsobily mnoho pádů v předchozí časovce mužů do 23 let. Ženy už jely o medaile v příznivějších podmínkách.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Harrogate (Británie) - časovka:
Ženy (30,3 km):
1. Dygertová (USA) 42:11
2. Van der Breggenová -1:32
3. Van Vleutenová (obě Niz.) -1:53
4. Nebenová (USA) -2:38
5. Kleinová (Něm.) -2:41
6. Reusserová (Švýc.) -3:02.
Muži do 23 let (30,3 km):
1. Bjerg (Dán.) 40:20
2. Garrison -26
3. McNulty (oba USA) -27
...34. Otruba (ČR) -3:01.

Reklama