Hlavní obsah

Oceán i sníh na kouzelném místě. Pančochová miluje Nový Zéland

Život nejsou jen závody a body do žebříčku. Snowboardistka Šárka Pančochová zahájila na konci srpna Světový pohár čtvrtým místem v Big Airu na Novém Zélandu. Na druhý konec světa jezdí česká reprezentantka i za krásami státu v jihozápadní části Tichého oceánu. Tuhle část světa miluje, jde o kouzelné místo.

Foto: Archiv Šárky Pančochové

Stačí vzít neopren a oceán je váš.

Článek
Fotogalerie

„Nový Zéland je jedno z mých nejvíce oblíbených míst, kam se moc ráda vracím. Jen přijet do Wanaky a vidět hory a jezero je pohled jako z filmu od National Geographic. Ani nedokážu vybrat, co tu mám nejraději," přiznává osmadvacetiletá Pančochová, která zde prožila i část letošního léta.

Odpočívat neumí, takže výlet, který je vzdálený více než 18 tisíc kilometrů, spojila. Sport říznutým cestováním. „Je to nejlepší místo na snowboarding přes léto. Je tu zima a parádní park. Člověk se krásně připraví na nadcházející sezonu," přiznává rodačka z Uherského Hradiště.

Hlavně zůstat v pohybu a vyrazit na místa, která nadchnou. A na Novém Zélandu jich je více, Pančochová má své oblíbené destinace.

"Wanaka je krásné místo a je tady opravdu co dělat. V Cardroně si užijete nejen snowboarding v zimě, ale i výšlapy v létě. Vyrazte na kopec Roys Peak s neuvěřitelnými výhledy, river surfing a lezení po skalách. Queenstown je také místo, kam se člověk určitě musí podívat a taky Millford Sound," vyjmenovává Češka lokality, kde se nebudete určitě nudit.

Hotel? Zbytečné. Během místní zimy měla základnu ve Wanace a odtud vyrážela do Cardrony a na další výlety. „Ráda spím v autě, a tak jsme alespoň na jeden den a jednu noc vyrazili k oceánu surfovat. Parádní zážitek. V káře s mojí slečnou cestujeme za snowboardingem, surfem nebo skalami. Snažíme se využít každé volné chvilky. Buď jsme na skalách, na river surfu, nebo vyrážíme na nějaký hike do přírody," vzpomíná.

Vicemistryně světa ve slopestylu z roku 2011 čtvrtým místem na konci srpna dosáhla druhého nejlepšího výsledku v Big Airu ve Světovém poháru. Další šanci bude mít v listopadu, kdy sezona pokračuje Big Airem v Modeně.

Reklama

Související témata: