Hlavní obsah

Vybojovaná šichta s dánským puncem! Muradov ovládl premiéru v UFC

Na vlastní kůži poznal nejvyšší ligu zápasníků MMA a připsal si výhru na body. Premiéru v UFC zvládl uzbecký Čech Machmud Muradov, na kterého nestačil v Kodani Alessia Di Chirico. Ital si připsal čtvrtou porážku ze sedmi duelů v UFC, Muradov natáhl svoji vítěznou šňůru na dvanáct zápasů. Poslední získal největší prestiž, dánský punc, který se počítá.

Foto: Instagram Machmud Muradov

Ilustrační foto: Machmud Muradov premiéru v UFC zvládl, vyhrál na body.

Článek

Klasický nástup - stejná hudba, jako vždy úsměvy, zdravení se s fanoušky a v zádech také trenér Petr Monster Kníže. Po osmadvaceti fightech kariéry prožil Muradov uličku mezi diváky pod organizací UFC.

První kolo: Žádné vyčkávání, v zahajovací pětiminutovce byl Muradov aktivnější, Ital čekal, pokusil se o dva takedowny, ale ani jednou neuspěl a po jednom úderu odešel do první pauzy s krvácející ranou na čele. Kdo vyhrál první kolo, věděli v tuto chvíli jen bodoví rozhodčí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Take off ✈️ #UFCCopenhagen

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Zář 28, 2019 v 11:06 PDT

Machmud Muradov
Věk29 let
Zápasy29
Výhry23
Prohry6
Současná série výher12
Poslední porážka18. 12. 2016
První zápas v MMA29. 4. 2012

Druhé kolo: Levý hák, velká zbraň, kterou Chirico úspěšně používal, Muradov byl úspěšný zase s přední rukou. Ital měl větší rány, soupeř sázel zase více úderů.

Třetí kolo: První přetahovaná u klece, která neměla vítěze, po minutě šel zápas opět do přestřelky v postoji a tři minuty před koncem kola Muradov těžce oddychoval. Oba nakonec vydrželi celých patnáct minut. Kdo bude vítězem? Italové slavili, Muradov oddychoval opřený u klece a čekalo se na verdikt. Za minutu slavil uzbecký Čech, premiéru v UFC vyhrál na body.

„Mach vyhraje. První soupeř si s ním v postoji neporadí a myslím si, že ho nebude ani schopen hodit," tipoval před zápasem Karlos Vémola. Optimistou byl i trenér André Reinders. „Mach, který je nyní v top formě, je našlápnutý po sérii jedenácti vítězství, má sebevědomí, takže by měl vyhrát a zápas ukončit před limitem."

Češi v UFC
Karlos Vémola
6 zápasů - 2 výhry
Viktor Pešta
5 zápasů - 1 výhra
Lucie Pudilová
6 zápasů - 2 výhry

V nejprestižnější MMA lize se před Muradovem objevili tři Češi, první byl Karlos Vémola, poté získali kontrakty Viktor Pešta a Lucie Pudilová. Ta je z této trojice jediná aktivní v této organizaci.

Tuto českou trojku spojují dvě věci. První zápas v UFC všichni prohráli a měli, mají zápornou bilanci. Tento trojlístek si připsal 17 zápasů, ve který dokázal vyhrát pětkrát.

Muradov začal cestu v nejlepší lize vítězně a má kladné skóre 1:0.

Reklama

Související témata: