Hlavní obsah

Růžička v Plzni čaroval a nebyl daleko od gólu. Kolik chybělo? Tak metr a půl, usmíval se

Plzeň

Vůbec poprvé v nové extraligové sezoně se místo zkušeného Slovince Krošelja postavil do branky a na horkém ledě v Plzni ihned zazářil. Jan Růžička vytáhl několik výborných zákroků a celkově lapil 36 ran. I jeho zásluhou mladoboleslavští hokejisté uloupili v aréně Škody všechny body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Mladé Boleslavi Martin Ševc (ilustrační foto).

Článek

„Nejtěžší byla pro mě asi druhá polovina druhé třetiny. Naštěstí mě tam párkrát trefili. Velký dík patří taky klukům, protože skvěle blokovali střely," odfrknul si 22letý gólman, jenž se místy ocitl pod těžkou palbou. Přesto jediný, kdo ho pokořil, byl kanonýr Gulaš dorážkou z ostrého úhlu.

„Puk se mi po ráně od modré a Mertlově teči najednou ztratil z dohledu, vůbec jsem nevěděl, kam letěl. Akorát jsem zaregistroval, že se hráči přesouvají na pravou stranu, kde stál právě Gulaš," ušklíbl se.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu (ilustrační foto).

Branku ale mladík s maskou poté zamkl na dva západy a povedený duel mohl vyhnat k dokonalosti. Domácí v závěru ztráceli dva góly a zkusili hru v šesti. Růžička střílel přes celé hřiště, jenže kotouč do prázdné branky nenasměroval.

„Chyběl tak metr a půl," líčil. „Já jsem s hokejkou takový hravý, hodně vyjíždím pro puky a docela jsem si na střelu věřil. Tak snad to vyjde někdy příště," řekl Růžička.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl během (ilustrační foto).

Patřil k hrdinům nedělního odpoledne stejně jako Pavol Skalický. Právě slovenský útočník po pouhých 24 sekundách bleskově odpověděl na Gulašův vedoucí zásah a spoluhráčům napumpoval do těl sílu na obrat.

„Frodl moji první střelu vytáhl, puk mu ale vypadl a já do toho píchnul," popisoval. Hosté vycítili šanci. Zbořil zkraje třetí třetiny svým premiérový gólem v nejvyšší soutěži a zároveň první využitou přesilovkou Středočechů v sezoně otočil skóre. Sám Skalický, jenž asistoval u druhé branky, pak po dravém průniku zasadil soupeři klíčový třetí úder.

„Zápas se mu povedl. Asi mu zavolám a vysvětlíme si to," vtipkoval plzeňský bek a Skalického krajan Peter Čerešňák, jehož mužstvo doma poprvé v novém ročníku padlo. „Rozhodla efektivita. Vytvořili jsme si dost šancí, ale brankář jim zachytal," dodal.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články