Hlavní obsah

Favorité slaví postup v MOL Cupu. Teplicím pomohla penalta, těsnou výhru v závěru urval i Jablonec

Aktualizováno

Všechny čtyži týmy z nejvyšší soutěže, které zasáhly v úterý do 3. kola MOL Cupu, slaví postup. Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli doma nad druholigovou Chrudimí 4:2. Postup vydřel i Jablonec, který o výhře 3:2 nad Zbrojovkou Brno rozhodl až chvíli před koncem. Sigma Olomouc si poradila s Líšní 4:2 a dál jdou i Teplice. Severočeši zvítězili nad Třincem 2:1, když rozhodli gólem z penalty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Antonín Růsek z Brna a Miloš Kratochvíl z Jablonce v souboji během 3. kola fotbalového MOL Cupu.

Článek

Mladá Boleslav se dlouho doma nedokázala proti soupeři z druhé nejvyšší soutěže prosadit. A tak se jako první prosadila Chrudim po trefě Hynka. Pomýšlet na úspěch mohli hosté o to víc, když kanonýr Komličenko neproměnil takřka po hodině hry penaltu.

Jenže v posledních dvaceti minutách přišel boleslavský gólový uragán a Středočeši otočili skóre na 4:1. O radost z postupu je nemohla připravit ani korekce výsledku po penaltě proměněné Mastíkem. Dvěma trefami si po penaltovém krachu v Edenu spravil náladu mladoboleslavský útočník Muris Mešanovič.

Foto: FK Mladá Boleslav

Boleslavský Muris Mešanovič vstřelil v MOL Cupu dvě branky.

Překvapení nedopustil ani Jablonec, který se doma utkal se Zbrojovkou Brno. Druholigový tým vedl po trefě Růska, ale manko do poločasu vymazal Kratochvíl. Dvacet minut před koncem pak otočil skóre ve prospěch favorita Jovovič, ale rozhodnuto nebylo, protože brzy srovnal Bariš. Klid tak dal favoritovi až tři minuty před koncem vítěznou trefou Doležal.

Do osmifinále postoupily i další prvoligové celky Olomouc a Teplice. Sigma doma porazila brněnskou Líšeň 4:2 i díky dvěma brankám Jakuba Yunise, Severočeši zdolali dalšího soupeře z druhé nejvyšší soutěže Třinec 2:1.

Ve středu bude 3. kolo MOL Cupu dohráno duelem Chlumec nad Cidlinou - Bohemians.

Fotbalový MOL Cup, 3. kolo
Mladá Boleslav - Chrudim 4:2 (0:0)
Branky: 72. a 85. Mešanovič, 70. Túlio, 89. Bucha - 56. Hynek, 90.+3 Mastík z pen. Rozhodčí: Petřík - Flimmel, Šimáček.
M. Boleslav: Šeda - Pech (59. Mešanovič), Jakub Klíma, Tatajev, Túlio - Ladra (46. Matějovský), Budínský, Bucha, Fulnek - Jiří Klíma, Komličenko (79. Provazník). Trenér: Weber.
Jablonec - Brno 3:2
Branky: 31. Kratochvíl, 71. Jovovič, 87. Doležal - 24. Růsek, 75. Bariš. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hurych.
Jablonec: Hanuš - Holík (89. Kubista), Plechatý, Břečka, Krob - Jovovič (90.+3 Pilík), Kratochvíl, Považanec, Sýkora - Matoušek (63. Chramosta), Doležal. Trenér: Rada.
Olomouc - Líšeň 4:2 (2:0)
Branky: 30. a 34. Yunis, 51. Štěrba, 90.+2 Tandir - 70. a 86. Hladík. Rozhodčí: Vojkovský - Caletka, Horák. ČK: 73. Ševčík (Líšeň).
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Štěrba, Jemelka (75. Tandir), Kerbr - Zahradníček (46. Houska), Texl, Greššák, González (46. Plšek), Pilař - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.
Teplice - Třinec 2:1
Branky: 16. Mareš, 58. Žitný z pen. - 26. Wojnar. Rozhodčí: Lerch - Vaňkát, Klupák.
Teplice: Diviš - Paradin (76. Hyčka), Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Kodeš, Trubač (46. Kučera), Royo - Žitný (66. P. Mareš) - J. Mareš, Vyhnal. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: