Hlavní obsah

Poníženému brankáři Realu se udělalo zle. Fanoušci ho vypískali, po půli už nenastoupil

Slavný Real Madrid chtěl doma napravit ostudný debakl 0:3 z úvodního kola Ligy mistrů proti PSG, jenže na Santiago Bernabeu měl co dělat, aby alespoň částečně odvrátil ještě větší fiasko. Po poločase s belgickými Bruggami prohrával už 0:2, o přestávce navíc z utkání musel odstoupit brankář Thibaut Courtois, jemuž se udělalo špatně od žaludku. Královský klub ve druhé půli vyválčil alespoň remízu 2:2.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Real - BruggyVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Courtois má problém s žaludkem," informoval ředitel klubu Emilio Butragueno. Jeho náhradník Areola nás zachránil, hlavně za stavu 2:1. Chytal velmi dobře," doplnil.

První poločas se proměnil pro favorizované domácí v noční můru. Katastrofální bránění Realu vystavilo Courtoise do neřešitelných situací. Při snaze zabránit první brance Emmanuela Dennise potupně upadl.

Kouč Realu Zinedine Zidane označil bránění svého týmu před prvním gólem za „směšné".

Akci před druhým gólem sice nastartovala obří chyba Luky Modriče, ale při jejím zakončení si Dennis Courtoise opět parádně vychutnal. A gólman následně sklidil od vlastních fanoušků pískot.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Radost v podání fotbalistů FC Bruggy na hřišti Realu Madrid během utkání Ligy mistrů. Emmanuel Dennis (vlevo) slaví se svými spoluhráči.

Jeho náhradník už neinkasoval a naopak Real dvěma góly srovnal.

„Je to ale špatný výsledek. Nemůžeme být spokojení jen s druhým poločasem. Jsem naštvaný, že máme pouze bod, protože jsme potřebovali tři. Nicméně jsem spokojený s tím, jak jsme na vývoj zápasu zareagovali," hodnotil utkání Zidane.

„Hlavně ten první inkasovaný gól byl směšný. Když se jim podaří proti vám skórovat jako první, jsou týmem, který vás může trápit. Řekl jsem hráčům o přestávce, že máme 45 minut na to, aby věci změnili. A to také udělali," dodal.

Reklama

Související témata: