Hlavní obsah

Šilhavý našel žolíka na Anglii až v Americe. Poslední místo zaplní Ondrášek

Praha
Aktualizováno

Poslední volné místo v nominaci české fotbalové reprezentace na zápasy proti Anglii a Severnímu Irsku obsadí útočník Zdeněk Ondrášek. Trenéři národního týmu se ho rozhodli povolat na základě jeho výkonů v americké lize za Dallas. Třicetiletý Ondrášek se do české reprezentace dostal poprvé v kariéře. V mládeži má na kontě tři starty za jedenadvacítku.

Foto: Archiv Zdeňka Ondráška

Zdeněk Ondrášek hlásí nástup...

Článek

Nebude prvním "Američanem" v národním týmu. V MLS se ke svému návratu do reprezentace rozehrál Bořek Dočkal, který pak Jaroslavu Šilhavému při jeho nástupu na lavičku jako kapitán hodně pomohl.

Teď přichází řada na Zdenka Ondráška.

„Trenéři ho pečlivě sledovali delší dobu. V posledních týdnech si řekl o nominaci svými výkony za Dallas. Myslíme, že si pozvánku do národního týmu zaslouží a že nám může pomoci," uvedl manažer reprezentace Libor Sionko.

Přiletí až v pondělí večer

Ondrášek dal od poloviny srpna v americké lize pět gólů. V minulém ročníku se mu dařilo i ve Wisle Krakow, za kterou se v polské lize trefil jedenáctkrát v devatenácti zápasech. V české nejvyšší soutěži hrál až do roku 2012 za České Budějovice.

Pondělní sraz české reprezentace ovšem Ondrášek nestihne. V neděli ho ještě čeká zápas ve Spojených státech, a tak se k národnímu týmu připojí až v pondělí večer.

Český národní tým čeká v pátek 11. října kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Anglii (stadion Eden) a tři dny nato příprava proti Severnímu Irsku (stadion Letná). Lístky na obě utkání jsou k dispozici na webu vstupenkyfotbal.cz.

Reklama

Související témata: