Hlavní obsah

Slavia - Dortmund 0:2Krutá lekce! Hakimí slávistickým střelcům předvedl, jak se proměňují tutové šance

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Hakimí 0 : 1
89. Hakimí 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Co scházelo? Za bezgólového stavu stačilo, aby Masopust proměnil vyloženou šanci a dostal Slavii do vedení. Osm minut po přestávce, aby zužitkoval Tecl podobnou možnost a vyrovnal. Ani jeden, ani druhý však neuspěli, a i proto Slavia v druhém utkání základní skupiny Ligy mistrů ve svém chrámu v Edenu s Borussií Dortmund padla 0:2. Zase hrála velkou partii, znovu byla favorizovanému protivníkovi rovnocenným soupeřem a v druhém poločase ho přehrávala. Dvě sóla v koncovce se nemýlícího Hakimího hostujícího v německém klubu z Realu Madrid ovšem rozhodla o tom, že Pražané tentokrát vyšli naprázdno.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Slavia - Dortmund

 
Článek

To nebyla stoprocentní, ale tisíciprocentní šance.

Vždyť Masopust měl proti sobě jen vybíhajícího Bürkiho, neboť dva vracející se beci Borussie už jen sledovali, jak si s příležitostí poradí. Bez možnosti zasáhnout. Bez nároku slávistického záložníka zastavit.

Naběhali jsme 128 km, říká Jan Bořil. Pár sprintíků dneska byloVideo: Sport.cz

Jenže on si s obrovskou možností neporadil. Trefil dortmundského gólmana do nohou, takže Slavia po dvaceti minutách do vedení nešla.

A tři minuty poté také ne, i když si Masopust řekl o odpustek. Důrazným startem na míč donutil Piszceka k faulu, a tudíž trestnému kopu, při němž se museli hosté znovu cítit v ohrožení. Stanciu pálil pro Bürkiho nepříjemně, a hlavně přesně k tyči, ale i trajektorie jeho střely brankář hostů vystihl.

Škoda té zahozené šance, litoval Lukáš Masopust promarněné příležitostiVideo: Sport.cz

Proto musel zákonitě přijít trest, vždyť spálit v konfrontaci se soupeřem kalibru Dortmundu šanci, jakou Masopust po pasu od Stanciua měl, se rovná pomalu sebevraždě.

Trpišovského svěřenci se jí samo sebou vzpírali a nemínili podobné rozřešení připustit. Ani po úvodní výstraze, kterou jim dal už po jednašedesáti vteřinách mladík Sancho, jehož střelu vyrážel brankář Kolář na roh, po inkasovaném gólu rovněž ne. Laciném a zbytečném.

Hakimího chytit, to abychom vyfasovali koloběžku nebo elektrokoloběžku, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Poté, co Stanciu ztratil míč, měl totiž Hakimí tolik prostoru a volnosti, že pádil sólem k slávistické bráně od půlící čáry sám, aniž ho někdo z domácích hráčů atakoval nebo alespoň stínoval. Ševčík ho začal stíhat příliš pozdě, a i proto si mohl marocký legionář pohrát s vracejícími obránci, vytáhnout Koláře z brány a pohodlně skórovat.

V nastaveném čase první půle měl podobnou příležitost Brandt, v úvodních vteřinách druhé pak Sancho, ale tváří v tvář výbornému Kolářovi neuspěli, a proto se Pražané mohli vzpírat Borussii dál.

Na Teclovi bylo, aby vzpouru korunoval vyrovnávacím gólem, ale osm minut po přestávce selhal stejně jako v první půli Masopust. I on obráncům utekl, také on se řítil na Bürkiho. Dokonce ho obstřelil, jenže bránu netrefil.

Pár minut nato z trávníku odešel, ale spoluhráčům svou akcí ukázal, že obrana Borussie je zranitelná a vyrovnání nemusí být jen toužebným přáním. Olayinka se však nedostal do vzduchu až tak vysoko, aby na centrovaný míč dosáhl, technická rána Ševčíka skončila vedle a jeho další pokus mířil přímo doprostřed brány. A protože Škoda nasazený na závěrečné minuty se k ohrožení hostující brány vůbec nedostal, vzal si slovo znovu marocký reprezentant Hakimí hostující v Borussii z Realu Madrid.

Znovu utekl, opět předvedl, jak se proměňují tutové příležitosti.

Slavia tak za zahozené šance Masopusta a Tecla draze zaplatila, a nakonec si vypila pohár hořkosti až do dna.

Druhé kolo fotbalové Ligy mistrů - skupina F:
Slavia Praha - Borussia Dortmund 0:2 (0:1)
Branky: 35. a 89. Hakimí. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Ševčík, Hovorka - Piszczek. Diváci: 19 370 (vyprodáno).
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček - Masopust (75. Zelený), Stanciu (83. Škoda), Ševčík, Olayinka - Tecl (60. Van Buren). Trenér: Trpišovský.
Dortmund: Bürki - Piszczek, Akanji, Hummels, Hakimí ( 90. Zagadou) - Witsel, Delaney - Sancho (74. Hazard), Brandt (90. + 2. Götze), Guerreiro - Reus. Trenér: Favre.
Výsledky ostatních středečních zápasů Ligy mistrů najdete zde.

Reklama

Související témata: