Hlavní obsah

Včelka Mája zněla Edenem. Vyprodané tribuny uctily památku Karla Gotta

Bezmála dvacet tisíc fanoušků potleskem vestoje uctilo ve středečním podvečeru památku zesnulého českého zpěváka Karla Gotta, který zemřel v úterý ve věku osmdesáti let. Když týmy pražské Slavie a Borussie Dortmund dokončily rozcvičku před utkáním skupiny F Ligy mistrů, rozezněla se stadionem v Edenu skladba Včelka Mája.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Slavia - Dortmund

 
Článek

Fotbalová Slavia avizovala už v průběhu středečního dopoledne, že chce uctít památku zesnulého zpěváka a o nejvhodnější formě jedná se zástupci UEFA. Minutu ticha před výkopem utkání druhého kola skupiny F zástupci evropské generality nedovolili, proti minutě potlesku provázené známou skladbou českého zpěváka a obrazovým záznamem na velkoplošných obrazovkách neprotestovali.

A tak když se borci obou klubů začali trousit do šatny po rozcvičení, spustila se z reproduktorů Včelka Mája v češtině, v polovině skladby pak plynule přešla do německé verze.

Smrt Zlatého a Českého slavíka se totiž dotkla i německého týmu. Pro Borussii legendární český zpěvák v roce 1996 nazpíval klubovou hymnu právě s použitím slavného hitu Včelka Mája. Klubovou hymnu nahrál spolu s kolegou Norbertem Dickelem, jmenovala se Schwarz-Gelb wie Biene Maja.

Byť do výkopu zápasu zbývalo ještě několik desítek minut, místa na tribunách už byla téměř kompletně zaplněná, a tak se stadionem nesl hromový potlesk, k němuž se připojili i fanoušci Borussie a několik hráčů obou klubů mířících do šaten. Na obrazovkách přitom mohli sledovat fotografie z fotbalových vystoupení Karla Gotta, jeho účasti na plese Slavie či právě z nahrávání klubové hymny Borussie.

Reklama

Související témata: