Hlavní obsah

Slavii popravila absolutní zbraň Borussie z Realu Madrid

Praha

Zase měl skvělý odhad na hráče. Bohužel pro Slavii. V přípravě na fotbalovou bitvu s Dortmundem jmenoval její trenér Sancha, Götzeho, Hazarda či Reuse. Jindřichovi Trpišovskému však nejvíc vyrazil dech Ašraf Hakimí. A právě Maročan patřící Realu Madrid dvěma góly v duelu Ligy mistrů v Edenu zajistil Borussii výhru 2:0, kterou sportovní ředitel Michael Zorc označuje za životně důležitou.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Slavia - Dortmund

 
Článek

Bílý balet musel zpozornět. Obránce Ašraf Hakimí tráví druhý rok na hostování v Dortmundu. Před odchodem do bundesligy stihl Maročan s Realem Madrid vyhrát Ligu mistrů. Středečním představením v Edenu se svému kmenovému klubu výrazně připomněl.

„Byl jsem ještě hodně malý, když jsem naposledy dal dva góly za zápas," usmívá se dvacetiletý rodák z Madridu, který reprezentuje Maroko.

Hakimího chytit, to abychom vyfasovali koloběžku nebo elektrokoloběžku, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Hakimí je vyhlášený sprinter. V minulé sezoně byl nejrychlejším hráčem bundesligy, naměřili mu rychlost 35,25 km/h. A jak konstatuje komentář v odborném magazínu Kicker, na Slavii běžel několikrát tak rychle, jako by byl pod palbou. S míčem na noze utíkal rychleji než jeho pronásledovatelé bez balonu. Navrch vstřelil obě branky.

„Jeho rychlost je vynikající. Ašraf je pro nás absolutní zbraň," chválí mladíka kapitán Marco Reus.

Trenérův plán vyšel dokonale

Hakimí začal na kraji obrany, rychle se však posunul do zálohy a tam řádil. Oba góly dal z bleskurychlých brejků.

„Na křídle odehrál výborný zápas a rozhodl ho v náš prospěch. Doufali jsme, že mu vytvoříme prostor, aby mohl využít své rychlosti. Trenérův plán vyšel dokonale," poukazuje sportovní ředitel Michael Zorc.

Právě on přitom před cestou do Prahy vyslal varovné signály, že pozice švýcarského kouče Favreho není po třech remízách v řadě vůbec pevná.

„Máme radost a ulevilo se nám, protože jsme nevyhráli třikrát po sobě. Výhra nad Slavií je životně důležitá," netají Zorc v rozhovoru pro klubový web.

Hakimí je obránce, který díky slušné výšce (181 centimetrů) klidně zvládne i roli stopera.

Lucien Favre ho však v přípravě několikrát otestoval jako útočné křídlo. Po pár minutách bitvy v Edenu ho posunul vpřed a ofenzivní part mu svěřil.

Bohužel pro Slavii... Hakimí společně s brankářem Bürkim se dostali do ideální sestavy 2. kola Ligy mistrů na webu UEFA.

Reklama

Související témata: