Hlavní obsah

Tohle jsme ještě nezažili! Hokejisté Philadelphie zůstali v Praze v šoku, Voráček byl nadšený

Praha
Aktualizováno

Na něco podobného ze zámoří rozhodně nejsou zvyklí. Aby pouhý trénink sledovaly tisíce fanoušků? Utopie! Hokejisté Philadelphie a Chicaga to den před svým úvodním utkáním NHL ale zažili. NHL divákům v Praze zpřístupnila tréninky obou týmů a libeňská O2 arena byla ve čtvrtek odpoledne z poloviny zaplněná. Odhadem dorazilo kolem sedmi až osmi tisíců příznivců hokeje, kteří za lístek zaplatili 390 korun. A samotní hráči neskrývali překvapení.

Tolik lidí na tréninku jsme ještě neviděli. Budeme chtít zápas vyhrát pro Jakuba, zní z kabiny FlyersVideo: Sport.cz

 
Článek

„Tohle jsem na tréninku ještě nezažil," přiznával po zhruba pětačtyřicetiminutovém svižném tréninku jednatřicetiletý útočník Philadelphie Claude Giroux.

„V hlediště byla spousta dětí z různých hokejových týmů a měly na sobě svoje dresy. Jsem si jistý, že i Jake (Jakub Voráček) by byl za tuto příležitost ve svém dětství vděčný. Snad si to děti užily," dodával kanadský forvard, který má na Prahu krásné vzpomínky, neboť v ní před čtyřmi lety slavil titul mistrů světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček z Philadelphie během otevřeného tréninku týmů NHL Philadelphie Flyers a Chicago Blackhawks v Praze.

Největšího aplausu se na tréninku Flyers pochopitelně dostalo Jakubu Voráčkovi. Když zátěž na ledě skončila, jako poděkování fandům několikrát objel se zvednutou hokejkou ledovou plochu a nadšeným divákům mával.

„Jsem rád, že lidi dostali tu příležitost podívat se na trénink. Byl to úžasný pocit a užíval jsem si to. Nečekáte, že na trénink dorazí tolik lidí. Fakt paráda," svěřoval se kladenský odchovanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík z Chicaga během otevřeného tréninku týmů NHL Philadelphie Flyers a Chicago Blackhawks v Praze.

Giroux si moc dobře uvědomuje, jak speciální pro Voráčka je, že bude moci poprvé nastoupit k zápasu NHL v rodné vlasti. „Myslím, že se mu tím splnil sen. Už ten trénink byl pěkný zážitek a pro Jakea nepochybně speciální moment. Snad pro něj v pátek nad Chicagem vyhrajeme," přeje si Giroux před bitvou s Blackhawks, za které nastoupí i dva Češi Dominik Kubalík s Davidem Kämpfem.

Zaplněné tribuny si při tréninku v Praze užili i hokejisté Chicaga, včetně českého dua Kubalík, KämpfVideo: Sport.cz

Češi z Blackhawks o tréninku v Praze před tolika lidmi:
David Kämpf
Bylo to určitě zajímavý, asi nikdy jsem tolik lidí na tréninku nezažil. Minulý rok sice v Chicagu taky přišly na náš trénink děti, ale nebylo jich tolik. Možná jsem jenom čekal trošku bouřlivější atmosféru.
Dominik Kubalík
Letos na nás v Chicagu přišla vyprodaná hala, když jsme mezi sebou měli zápasový trénink. Ale to jsem bral spíš jako zápas. Teď v Praze to bylo něco úplně jiného a moc jsem si to užil. Kolikrát jsem se ani nesoustředil na to, co dělám na ledě a koukal jsem všude možně. Bylo vidět, že dorazilo hodně dětí a věřím, že i pro ně to bylo fajn.
Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Chicaga David Kämpf (vpravo) a Dominik Kubalík během otevřeného tréninku týmů NHL Philadelphie Flyers a Chicago Blackhawks v Praze.

„Praha si zápas NHL zaslouží! Fanoušci v Česku totiž hokej opravdu žerou," tvrdil Voráček, jenž měl z jediného tréninku Letců v české metropoli dobrý pocit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček z Philadelphie během otevřeného tréninku v O2 Areně v Praze.

„Měl docela vysoký tempo. Led sice ještě nebyl v takové kvalitě, jakou bude mít při zápase, puky hodně skákaly. Šlo ale hlavně o to se sklouznout, vypotit se a dostat do sebe před začátkem sezony ještě jeden trénink," uzavřel český útočník.

Reklama