Hlavní obsah

Hrůzný pohled! Český obránce opustil led na nosítkách

Dallas/Praha

Nešťastný úvod! Roman Polák nedohrál hned svůj první zápas nového ročníku NHL. Obránce hokejistů Dallasu narazil v průběhu druhé třetiny utkání s Bostonem hlavou a ramenem do mantinelu a z ledu ho museli odvézt na nosítkách. Byl okamžitě převezen do nemocnice, první zprávy lékařů jsou naštěstí pozitivní.

Foto: Brandon Wade, ČTK/AP

Českého obránce Dallasu Romana Poláka odvážejí v průběhu duelu s Bostonem z ledu na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Polák narazil do hrazení poté, co chtěl v rohu kluziště dohrát Chrise Wagnera, který se mu vyhnul. Třiatřicetiletý rodák z Ostravy zůstal chvíli ležet čelem k ledu a moc se nehýbal. Hrací plochu opustil na nosítkách a byl převezen do nemocnice na vyšetření.

"Dobrá zpráva je, že Roman hýbe všemi končetinami," oddechl si trenér Dallasu Jim Montgomerry. "Slyšeli jsme, že se cítí v nemocnici dobře, ale výsledky ještě nemáme. Doufáme, že bude brzy v pořádku a možná ho za pár dní znovu uvidíme na ledě," dodal.

Dallas nakonec doma Bostonu podlehl 1:2.

Incident měl navíc kontroverzní dohru. Komentátor Bruins Jack Edwards jej popsal jako "bad hockey karma" v souvislosti s Polákovou pověstí nesmlouvavého tvrďáka. A to v momentě, kdy český zadák ležel nehybně na ledě.

Hráčův agent Allan Walsh později na svém twitterovém účtu označil Edwardsovo vyjádření za skandální a hlasatele Bostonu nazval "sráčem".

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články