Hlavní obsah

Končím s fotbalem, klauni! Limberský se rozčiloval kvůli penaltě

Mladá Boleslav/Praha

Fotbalisté Mladé Boleslavi udrželi ve 12. kole kontakt s druhou Plzní, když ji v neděli doma porazili poměrem 2:1. O vítězství Středočechů rozhodl v nastavení Nikolaj Komličenko, který proměnil pokutový kop nařízený po sporné situaci. Rozhodčí Ondřej Lerch ukázal na penaltový puntík až po konzultaci s VAR. Dramatický závěr utkání psychicky neunesl zraněný David Limberský, který okomentoval výkon sudích na sociální síti Instagram.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský z Viktorie Plzeň

Článek

„Jestli tohle je penalta, končím s fotbalem, klauni..." napsal bezprostředně po závěrečném hvizdu plzeňský obránce Limberský, který do utkání nezasáhl kvůli zranění. Jeho reakce začala okamžitě kolovat na sociálních sítích a v průběhu dne byla doprovázena spoustou komentářů a reakcí.

K inkriminovanému momentu došlo v 90. minutě střetnutí. Po pasu Marka Matějovského šel Klíma na gólmana Hrušku sám. Jeho střelu sice plzeňský brankář vyrazil, jenže potom zasáhl i boleslavského útočníka. Komličenko se z penalty nemýlil a o utkání bylo rozhodnuto.

Ke spornému momentu se vyjádřil i fotbalový expert Luďek Mádl, kterému posouzení arbitrem zprvu také připadalo přísné. „...Konzultoval jsem to s ex-ligovým sudím Tomášem Kovaříkem, který upozornil na to, že Hruška šel kopačkami nahoru a proti noze útočníka. Proto podle něj penalta OK," napsal na Twitter Mádl.

„Klíma byl u míče trošku dříve, ale Hruška jeho střelu vyrazil, pak se srazili. Nevím přesně, jak je na podobné situace pamatováno v pravidlech, ale vše se řešilo i u videa, tak snad to bylo správně," byl po prohře poněkud smířlivější jediný střelec Plzně Jan Kopic.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články