Hlavní obsah

Šest gólů v pěti zápasech? Za probuzením kanonýra je angažování mlátičky z Lokerenu

Praha

Skvostná je bilance Jakuba Mareše, útočníka fotbalových Teplic. V posledních čtyřech zápasech nejvyšší soutěže vstřelil pět branek, jednu přidal v pohárovém duelu. Zejména jeho zásluhou Severočeši posbírali deset bodů, vystoupali z patnácté příčky na devátou a pyšní se sérií šesti ligových duelů bez prohry.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Mareš z Teplic má v posledních dnech střeleckou formu.

Článek

Dvaatřicetiletý útočník oslnil skvělým startem, když se gólově prosadil hned v prvním kole na hřišti Příbrami (1:1). Pak ale následoval dlouhý půst, na němž mělo podíl vyloučení v souboji se Slavií i trest za čtyři žlutá napomínání už po osmi kolech pro bitvu v Liberci. A také pád týmu na předposlední příčku. „Ale nepanikařili jsme. Nemělo smysl vytvářet na sebe ještě větší tlak," vrací se Jakub Mareš k nevydařenému úvodu sezony, kdy Severočeši z osmi ligových duelů vyhráli jediný.

Proměna přišla v polovině září. V dohrávce s Mladou Boleslaví nastoupil bývalý útočník Sparty, Ružomberoku, Slovanu Bratislava či Lubinu poprvé po boku Jakuba Řezníčka, ofenzivní posily z Lokerenu. A Teplice bodově procitly. Mareš se trefil dvakrát do sítě Mladé Boleslavi, pak zařídil trefou bod na Slovácku (1:1), výhru nad Bohemians (1:0) i v Opavě (0:1), navíc přispěl brankou k pohárovému postupu přes Třinec (2:1).

Jakub je kanonýr

„Jakuba jsme kupovali, protože je to kanonýr a velmi zkušený hráč. Na začátku sezony jsme však nedokázali využít jeho přednosti, protože byl na hrotu sám. Neměl jsem k němu koho nasadit," vysvětluje Stanislav Hejkal, trenér Teplic. „Změna nastala příchodem Řezníčka, který to kolem Mareše rozmlátí. Odvede spoustu černé práce, z které těží mužstvo i Kuba Mareš," lebedí si Hejkal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Mareš z Teplic se raduje z druhého gólu.

A rozjetý teplický útočník nijak neskrývá, že mu spolupráce s bývalým hráčem belgického Lokerenu jde náramně k duhu. „Jsme takoví dva buldoci. Nejsme žádní extra fotbalisté, ale nahradíme to bojovností. Jeho příchod nám ohromně pomohl," přemítá autor šesti podzimních ligových branek, které jej řadí na třetí příčku ve střeleckých dostizích v celé soutěži.

Reklama

Související témata: