Hlavní obsah

Gól pro trenéra. Vážně nemocný Mihajlovič řídí Krejčího a spol. z nemocnice

Praha

Nikdy se nevzdávej, musel si během italského angažmá zopakovat už několikrát. Fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí teď prožívá v Boloni jedno z lepších období, i když nečekaně jako krajní obránce. Jeho gól v nedělním duelu s Laziem Řím (2:2) byl vzpruhou i pro bojovníka největšího Sinišu Mihajloviče. Trenér Boloni totiž trpí vážnou nemocí a mužstvo řídí z větší části na dálku z nemocnice.

Trochu jsem se utrhl a běžel do vápna, tak popisuje svůj gól za Bolognu Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jsou chvíle, kdy se všechny góly a body jeví jako podružné. Jako když trenér Siniša Mihajlovič před sezonou oznámil, že trpí akutní leukemií.

„Pro nás všechny byla zpráva obrovská rána. Byli jsme z ní špatní," vzpomíná Ladislav Krejčí.

Foto: Giorgio Benvenuti, ČTK/AP

Ladislav Krejčí hlavičkář!? Český reprezentant (vpravo) dává gól Laziu.

Padesátiletý srbský stratég se mužstva ujal v lednu a vytáhl ho ze sestupového pásma až na 10. místo. V červenci nastoupil do nemocnice, aby zahájil intenzivní léčbu. Ani ho však nenapadlo, že by své borce nechal ve štychu.

„Každý trénink sleduje online na počítači. Je v kontaktu s asistenty, okamžitě dokáže reagovat na průběh přípravy a měnit v tréninku věci," líčí český reprezentant kuriózní situaci.

Mihajlovič tak připravuje mužstvo především na dálku. Přichází však podpořit i přímo na stadion.

„Před prvním zápasem Serie A nám slíbil, že bude na lavičce, i když byl ještě v nemocnici. Opustil ji jenom kvůli slibu, který nám dal, a přišel odkoučovat zápas s Veronou. A přišel i na nedělní zápas s Laziem. Měl by být vzorem pro všechny, nejen pro hráče. Nic nevzdává, bojuje. Je pro nás všechny příkladem," zdůrazňuje Krejčí.

V létě uvažoval o Spartě

Odchovanec Sparty kroutí v Itálii čtvrtou sezonu. V premiérovém ročníku si v Serii A připsal 37 startů, ale v následujících dvou dohromady pouze třicet. Logicky tedy uvažoval o odchodu, v létě zvažoval i návrat na Letnou.

„V jednu chvíli mě Sparta hodně lákala, ale pak se situace vyvinula tak, že šance odejít ani nebyla. Boloňa po přípravě řekla, že se mnou počítá, že se novému sportovnímu řediteli líbím," usmívá se.

Proč Filipa Nováka s Davidem Hovorkou nahradili Jaromír Zmrhal a Stefan Simič?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Takže zůstal, jako vždycky. „Už jsem si párkrát myslel, že všechno spěje k hostování jinde. Klub mi ale za trenéra Inzaghiho a později Mihajloviče pokaždé řekl, že mám zůstat. Pak nemáte na vybranou. Musíte se kousnout a makat..."

Snaží se naučit něco nového

V posledních týdnech se Krejčímu začalo blýskat na lepší časy. Krajní záložník začal nastupovat na levém kraji obrany. Laziu dal v neděli hlavou dokonce gól, svůj teprve druhý v italské lize a první od roku 2016.

Netají, že se teprve učí zvládat post, který pro něj není přirozený.

Pieta za Karla Gotta před pátečním zápasem fotbalové reprezentace s Anglií nebude

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Máme hodně individuálních tréninků a videí, kde mi pomáhají. Snažím se naučit něco nového. V budoucnu však třeba bude víc pozic, na kterých budu moct nastoupit," doufá.

Realizační tým české reprezentace avizuje, že po zranění Filipa Nováka je Krejčí před kvalifikačním duelem o postup na mistrovství Evropy proti Anglii alternativou právě na levý kraj obrany.

Reklama

Související témata: