Hlavní obsah

Drž hubu! Murray se do provokujícího soupeře pořádně obul

Hodně krutou porážku utrpěl bývalý první tenista světa Andy Murray, jenž ve druhém kole turnaje Masters v Šanghaji prohrál tříhodinovou bitvu s desátým nasazeným Italem Fabiem Fogninim 6:7, 6:2 a 6:7, přestože dvakrát podával na vítězství. Soupeř ho svým chováním během zápasu navíc pořádně naštval.

Sestřih utkání Murray - FogniniVideo: sntv

 
Článek

Ostrý slovní výpad proběhl během výměny stran za stavu 6:5 ve třetí sadě, kdy se 32letý Skot chystal na druhý pokus zápas doservírovat.

Chvíli předtím totiž Ital zařval od základní čáry ještě během výměny, a to zrovna v době, kdy se Murray chystal na síti zahrát volej a míček ukončit. Což se mu také bez problémů povedlo.

„Hraju volej na síti a on do toho zařve a ještě říká ´nedívej se na mě´. Řve uprostřed výměny," stěžoval si nasupený Murray irskému rozhodčímu Fergusi Murphymu, jemuž se zápas trochu vymykal z kontroly.

Trojnásobný grandslamový šampion se potom otočil k Fogninimu a vyplísnil ho. „Hele, kámo, děláš tohle každýmu. Drž hubu," nebral si servítky.

Vyhrocený incident ale nakonec prospěl spíše Italovi, protože na returnu srovnal na 6:6 a následný tie break ovládl jednoznačně 7:2.

Reklama

Související témata: